Gastronomska avantura posvećena ljubiteljima pašte

Drugi Istarski festival pašte, nova gastronomska avantura posvećena makarunima, raviolima, pljukancima, fužima, krafima i drugoj pašti, održat će se 3. i 4. srpnja 2015. godine u Žminju. Samom događaju predhodit će Šetimana od pašte, tjedan u kojem će lokalni ugostitelji nuditi prigodne menije s tjesteninom i raznim umacima po promotivnim cijenama.

pasta

Šetimana od pašte traje od 26. lipnja do 5. srpnja 2015. godine te uključuje ukupno pet ugostiteljskih objekata Žminjštine. U akciju su uključeni konoba “Poli Jurića”, restoran “Žminjka”, konoba “Puli Pineta”, agroturizam “Familija Ferlin” i restoran “Pod ladonjon”. Makarune s vrganjima možete naručiti u konobi “Puli Jurića”, “Žminjka” nudi fuže sa šugon od kokoše, a “Puli Pineta” probajte makarune sa šugon od kapuna. Uz najavu možete probati makarune sa škorupon kod “Familije Ferlin”, a njoke sa šugon od govedine u restoranu “Pod ladonjon”.

tjestenina

Šetimana od pašte, samo je dio programa koji se nudi ususret manifestaciji 2. Istarski festival pašte u Žminju. Na prelijepoj lokaciji u Žminju, Zad kaštela, na specifičnom prostoru iza stare Crkve Svetog Mihovila i ove godine ovaj zanimljivi gastro događaj spojit će tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji koja se u žminjskoj priči veže uz pašte, tjestenine te sve ono što se dobro sljubljuje s paštom.

tjestenina2

Tako će na prigodnim štandovima svoje proizvode predstaviti i nuditi proizvođači pašti, sira, pršuta, vina, začina i raznih drugih prigodnih proizvoda. Kroz veliki gastro show pripremat će se puno novih, inovativnih recepata ali i oživljeni tradicionalni recepti. Kroz cijelo vrijeme Festivala, žminjske će nonice podijeliti svoje znanje i iskustvo u mijesenju raznih vrsta pašti i tjestenina.

Foto: Shutterstock

Komentari