Ova kuharica vodi vas na zanimljivo gastro putovanje

Kuharica ‘Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom’ projekt je Virovitičko-podravske županije s ciljem promoviranja vrijednosti jednog kraja poznatog po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji. Ova kuharica specifična je po tome što spaja tradicionalne s onim restoranskim, do sada strogo čuvanim recepturama.

kuharica1

Torta s lješnjacima

U njoj ćete pronaći razne domaće specijalitete poput kašnjaka, prgica i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata. Lješnjaci, gljive, paprika i jabuke su samo neke od namirnica kojima se Virovitičko-podravska županija diči i koje su pronašle mjesto unutar ovog ‘blaga’ koje će od subote, 5. rujna svima biti dostupno za download.

Prgica

Prgica

Na projektu je, uz restoran Višnjica, Zlatni Klas Otrovanec, Ribičku klet, Planinarski dom Jankovac i Udrugu kuhara Grada Orahovice, radila i blogerica Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica. Za sudionike projekta ova je kuharica mnogo više od samih receptura, oblikovali su ju poput mape u koju su utkali tradiciju i kulturu življenja jednonoga kraja. U receptima se kriju proživljena sjećanja i mirisi prošlosti koje su im prenijele njihove majke, bake i prabake.

kuharica4

Flekice s kupusom

Grah po domaći

Grah po domaći

kuharica5

Komentari