Novo izdanje starog naslonjača povodom 60. obljetnice

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22__Anniversary_1

Danski proizvođač Fritz Hansen predstavio je stari naslonjač u novom ruhu i podsjetio nas zašto ovaj komad namještaja zasluženo slovi kao pravi klasik dizajna.

Lounge stolac imena PK22 i stolić za kavu PK61 ove godine bit će predstavljeni unutar ekskluzivne, limitirane edicije povodom 60. obljetnice od prve proizvodnje i prodavat će se 12 mjeseci. Izgled naslonjača osuvremenjen je novim zemljanim bojama kože, vidljivim šavovima i čeličnim nogama koje sada dolaze u privlačnijoj, tamnijoj nijansi.

Iza imena PK22 kriju se inicijali Poula Kjærholma, jednog od najutjecajnijih dizajnera 20. stoljeća koji je posebno poznat po vještom radu s metalom.

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22_PK61_Anniversary_Set_5

Kjærholm se stavlja uz bok pionirima moderne arhitekture kao što je Le Corbusier ili Mies van der Rohe. Maksima “manje je više” iskazana je u svakom njegovom radu, a stolić za kavu od mramora i čeličnih nogu na jednak način prenosi tu ideju.

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK61_Anniversary_1

Oba komada odlično se uklapaju u suvremene prostore, isto kao što su obogaćivali interijere prošlog stoljeća. Zahvaljujući vrhunskoj izradi posebno su privlačni uživo, uz vizualni i taktilni doživljaj savršenih detalja poput šavova ili mekane nubuck kože.

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22__Anniversary_3

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22__Anniversary_2
I dok se u interijerima stalno referiramo na skandinavski dizajn i minimalizam, ponekad je dobro prisjetiti se dizajnera i radova koji su započeli tu ideju. Poznati Kjærholmov naslonjač pokazuje da dobar dizajn ne bi trebao ovisiti o trendovima te da može preživjeti više od pola stoljeća.

Fritz_Hansen_Poul_Kjærholm_PK22_PK61_Anniversary_Set_1

Komentari