Najpoznatiji rad Gustava Klimta pretočen u nakit

Gustav_Klimt_Kiss

Klimtov Poljubac mnogi poistovjećuju s umjetničkim utjelovljenjem čiste ljubavi. Dvoje zagrljenih ljubavnika prikazani su u krhkom trenutku uzvišene intimnosti dok su potpuno predani jedan drugome. Njihova priljubljena tijela Klimt ovija raskošnom odjećom ukrašenom bogatim nizom kolorističnih uzoraka uronjenih u zlato. Tako simbolično prikazuje emotivnu odvojenost i zaštićenost ljubavnika od stvarnog svijeta i trenutak ljubavnog zanosa.

Povodom svoje 65-te godišnjice brend Freywille najavljuje premijeru nove impresivne kolekcije nakita kreirane u počast Gustavu Klimtu, najvažnijem slikaru austrijske secesije, a nadahnute njegovim slavnim remek-djelom Poljubac. Izrazita dekorativnost i nevjerojatan sjaj Klimtovog Poljupca proizlazi iz njegove težnje da transformira materijalnu vrijednost zlata u uzvišenu, luminoznu i duhovnu supstancu onog što smatra najdragocjenijim u životu, a to je ljubav.

Ovi najljepši ljubavni motivi oslikani su na upečatljivom umjetničkom Freywille nakitu, a premijera nove Kiss kolekcije očekuje se krajem veljače u Freywille butiku u Zagrebu, Preradovićevoj 2.

Komentari