‘Frendovska klupa’ na Zrinjevcu svu djecu zove na igru

buddybench1

Buddy Bench je obična klupa, oslikana i uređena s jedinstvenim ciljem: djeca koja na nju sjednu daju svima do znanja da su sama i da žele biti uključena u igru i aktivnosti. Projekt Buddy Bench (Frendovska klupa) originalno je nastao u SAD-u, na inicijativu sedmogodišnjeg Christiana. Postavljanje klupe koju djeca koriste za neverbalnu komunikaciju i poticaj drugoj djeci da ih uključe u svoje aktivnosti, izazvalo je oduševljenje kod djece i pokazalo se kao ogroman uspjeh. Kao rezultat, ni jedno dijete ne boravi duže od minute bez društva i svi su uključeni u igru.

U sklopu događanja Ljeto na Zrinjevcu, a u organizaciji Laboratorija zabave i partnera, predstavljena je prva zagrebačka ‘Frendovska klupa”. Klupa je postavljena na livadi u dječjoj zoni, i ima svoj posebni vizualni identitet. Sva djeca koja se 15. srpnja nađu na Zrinjevcu bit će dobrodošla pridružiti se ukrašavanju klupe.

buddybench2

Cilj je uvođenje ovakvih klupa u škole i vrtiće diljem Hrvatske da ih sama djeca oslikavaju, personaliziraju i u konačnici koriste. Kao rezultat ove inicijative, u SAD-u je smanjen broj vršnjačkog nasilja, a u igru s ostalom djecom sve češće su se uključivala i djeca s invaliditetom i posebnim potrebama.

Komentari