Neodoljivi frenchie bob

@taylorlashae

@taylorlashae

Njihovim se ormarima i beauty rutinama uvijek vraćamo kao mjestu izvanrednog stila i nepresušne inspiracije. Umjesto najnovijih trendova, nonšalantni šarm i senzualnost, jednostavnost i ležerni pogled na omiljene klasike tajna su iza neodoljivog stila mnogih Francuskinja. Jednako poput njihove monokromne garderobe i jednostavne beauty rutine koju čini tek nekoliko proizvoda iz omiljenih Pharmacies, mnoge se Francuskinje uvijek vraćaju istim klasičnim frizurama u koje unose ležernost i nonšalanciju.

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Jedna od najpopularnijih je moderna verzija klasičnog bob iz dvadesetih. Iako je “frenchie” bob zadržao strogu liniju boba do brade i guste šiške koje padaju do sredine čela, blago valovita kosa ili nekoliko zapetljanih pramenova daju mu volumen te ležerniji, moderniji i šarmantniji izgled. Iako uvijek popularan u svijetu Francuskinja, jednostavan spoj bob frizure do brade ili malo ispod nje i gustih ravnih šiška kao ultimativna frizura Parižanki i Francuskinja istaknuo se još 2001. godine, nakon izlaska popularne romantične komedije Amélie. Audrey Tautou u ulozi luckaste Amélie Poulain ubrzo je postala nova beauty ikona, a njezina je šarmantna frizura, jednako poput samog filma, do danas zadržala svoju popularnost.

@madewin

@madewin

Šesnaest godina nakon što nas je Amelie osvojila na velikom filmskom platnu, frenchie bob još uvijek oduševljava svijet frizura. S novim i zanimljivim siluetama stvorenim unutar njegovih jednostavnih i strogih linija, ovog proljeća i ljeta bob inspiriran francuskim stilom i šarmom ponovno je jedan od najistaknutijih beauty trendova. Osim klasičnog “frenchie” boba do brade s kraćim, gustim šiškama, isprobajte i njegovu dužu verziju sa šiškama koje prekrivaju obrve ili lagano padaju na jednu stranu. Za savršeni proljetni look inspiriran neodoljivim francuskim stilom sve što će vam trebati uz ovu Francuskinjama omiljenu istovremeno klasičnu i efektnu frizuru su crveni ruž, mačkaste sunčane naočale i omiljena proljetna haljina. U nastavku vam donosimo nekoliko varijacija na temu francuskog boba koje možete ponijeti sa sobom kad sljedeći put posjetite frizera.

@syoss

@syoss

@taylorlashae

@taylorlashae

@taylorlashae

@taylorlashae

@lisadengler

@lisadengler

@alyssainthecity

@alyssainthecity

@taylorlashae

@taylorlashae

@sophia_rosemary

@sophia_rosemary

@daniella_schutze

@daniella_schutze

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram. Screenshot

Komentari