Food Network će cijelu emisiju posvetiti Istri

Mladi kuhar Donal Skehan, zvijezda Food Networka, televizijskog kanala posvećenog gastronomiji, prošlog je tjedna posjetio Istru. Donal upravo snima drugu sezonu svog putopisnog seri­jala ‘Pratite Donala…’ u kojem gledatelje upoznaje s kulinarskim delicijama mjesta koje posjeti. Ovog puta Donal putuje Europom. Njegove su destinacije Budimpešta, Krakow, Lisabon, Amsterdam, Istambul, San Sebastian, Stockholm, Puglia u Italiji i Istra.

foodnetwork1

Ulogu domaćina u Istri imao je Goran Zgrablić, jedan od osnivača projekta Taste of Cro­atia. Upoznao je tako Donala s Davidom Skokom. Za Food Network su snimali ribarenje i zatim pripremnu ribe koju su ulovili. Donal se družio i s Marinom Gaši u njenom restora­nu u Novigradu i učio kako se sprema crni rižot. Uz ribolov i kuhanje, ekipu je istarskim šumama u uspješnu potragu za tartufima vodila Danijela Puh. Nije izostala ni dobra kap­ljica, jer je Donal uživao u istarskoj malvaziji.

foodnetwork2

Zadnji dan snimanja proveli su u masliniku Gorana Zgrablića kod Medulina, gdje se na otvorenom pod maslinama kuhao žgvacet i mijesili se fuži. Snimanje je trajalo do zala­ska sunca.

foodnetwork3

Ljepote i bogatstvo okusa Istre gledatelji diljem svijeta će na Food Networku moći gleda­ti početkom iduće godine. Bit će to još jedno lijepo predstavljanje Hrvatske na svjetskoj razini. A do tada prvu sezonu serijala ‘Pratite Donala…’ petkom od 20 sati možete gledati na Food Networku.

Foto: @donalskehan

Komentari