Floraart ove godine ima simpatičan projekt

Antun Gustav Matoš_posao

Na ovogodišnje, 51. izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart koja će se održati na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija, parku Bundek, od 30. svibnja do 05. lipnja 2016. godine organizatori su odlučili građane pozvati na jedinstveni način! Okitili su cvijećem spomenike poznatih povijesnih ličnosti kao što su Marija Jurić Zagorka, Nikola Tesla, Tin Ujević, Antun Gustav Matoš, Stjepan Radić i mnogi drugi kako bi sve podsjetili da je i ova izložba dio povijesti grada.

Posjetitelji Floraarta iz prve će se ruke uvjeriti da se Zemlja zaista smije svojim cvijećem, zahvaljujući tisućama različitih i čudesnih biljaka, zanimljivim aranžmanima, raznom ukrasnom grmlju, mnoštvu živopisnih cvjetnih gredica i brojnim atraktivnim instalacijama koje ih tamo očekuju. Osim izložbenog dijela, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na brojnim promocijama i različitim stručnim tematskim predavanjima u Botaničkom vrtu te prezentaciji najljepših vrtova u Zagrebu i okolici.

Stjepan Radić_01 post

U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio – Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, svake se godine predstavi više od 150 izlagača iz Hrvatske te više od 10 inozemnih izlagača.

Izložbe i sajmovi cvijeća u Zagrebu imaju dugu tradiciju. Prvi sajam održan je na Gornjem Gradu 1966. godine, a ime Floraart koristi se od 1992. godine, kad je organizaciju preuzela tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja se iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica preselila na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac, a od 2006. godine se održava na prostoru Parka Bundek.

August Šenoa_00 post

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a više informacija o samoj izložbi može se pronaći na službenoj internetskoj stranici međunarodne vrtne izložbe Floraart.

Tin Ujević_02 post

Komentari