Filmski stil: Kate Hudson kao Penny Lane

pennylane5

Kada je prvi put prikazan u cijelom svijetu 2000. godine, ljubav prema filmu ‘Korak do slave’ bila je trenutačna. I ne samo prema radnji već i prema glavnim likovima, posebice mladom i naivnom Patricku Fugitu u ulozi Williama Millera i očaravajućoj Kate Hudson u ulozi Penny Lane.

Radnja svima poznata, prati Williama kako pokušava napisati svoju prvu veliku priču za Rolling Stone. Pridružujući se bendu Stillwater na njihovoj turneji, upoznaje i djevojke koje prate bend, a među njima i Kate Hudson kao Penny Lane, djevojku u potrazi za boljim životom. Među brojnim drugim nominacijama i nagradama, režiser Cameron Crowe je osvojio Oscara za najbolji originalni scenarij, a Kate Hudson bila je nominirana za najbolju sporednu ulogu, no u najdužem pamćenju ostaje njezin stil u filmu koji služi kao inspiracija i danas, 16. godina kasnije.

pennylane2

Zahvaljujući boho trendu i vibri 60-ih i 70-ih godina koji od prošle godine vladaju modnom scenom, stil Penny Lane je aktualniji nego ikad. Njen dugački baršunasti kaput s volanima i bogatim krznenim ovratnikom predmet je žudnje ljubiteljica ovog stila, pogotovo u kombinaciji s baršunastim trapezicama, bijelim čipkastim crop topom s tankim bretelicama i sandalama na platformu.

pennylane7

Kaput je u prvom planu u brojnim scenama filma kao njen zaštitni znak, čak i kada nema ništa ispod.

pennylane6

Traperice, boot cut i trapezice, visokog struka i u paru s kratkim majicama s natpisima, izvezeni topovi u etno stilu, kratke minice od brušene kože, mini haljine u kombinaciji s visokim čizmama… sve su to komadi i lookovi koji nam se danas smiješe iz izloga trgovina stoga nisu nedostižni. Modni dodaci također su jednako aktualni i danas – avijatorske naočale, tanke ogrlice u nizovima, veliko prstenje. I divlje kovrče Kate Hudson koja je fantastično utjelovila djevojku koja traži sebe.

pennylane10

Osim što može poslužiti kao stilska inspiracija, ovaj je film i prijedlog za subotnju večer jer koliko god puta smo ga pogledali, uvijek možemo još jednom!

pennylane8

pennylane3

pennylane9

Foto: Movie stills

Komentari