Filmska radionica za najmlađe

Filmska početnica, projekt organizacije Restart, slavi svoj prvi rođendan i uspješne završene dvije sezone. Nastavljaju s novi programom u 2015. godini za školarce i one još manje, ali ne manje važne!

filmska početnica 3

Filmska početnica, naziv je Restartovog projekta namijenjenog djeci od 4 do 6,5 godina starosti, putem kojeg stječu osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu. Radionice omogućavaju djeci upoznavanje, savladavanje i stjecanje znanja o osnovnim elementima filmskog i medijskog stvaralaštva kroz šest tematski određenih radionica:fotografija i snimanje, montaža, pričam ti priču – scenarij, glazba u filmu, zvuk i zvučna slika, interaktivna animacija.

filmska početnica 1

Program se sastoji od ukupno 6 tematski podijeljenih radionica, za potrebe svake tematske cjeline radionicu će voditi dvoje predavača uz različita pomagala, koja će osigurati potrebnu interakciju polaznika radi boljeg razumijevanja sadržaja. Dvanaest voditelja radionica etablirani su profesionalci u navedenim područjima s dugogodišnjem iskustvom u edukaciji: Ana Hušman, Ivan Marušić Klif, Ivan Lušičić Liik, Ivan Slipčević, Jasna Žmak, Igor Bezinović, Dinka Radonić, Hrvoslava Brkušić, Sandra Bastašić, Allan Skrobe, Lidija Dokuzović i Tomislav Domes. Trajanje radionica ograničeno je na 45 minuta zbog uzrasta polaznika, kojih će biti najmanje desetero i najviše petnaestero kako bi se osigurala kvaliteta nastave.

Za sve informacije o radionicama posjetite Filmsku početnicu.

Komentari