Film ‘Zvir’ Miroslava Sikavice ide u Cannes

Miroslav Sikavica post

Novi film Miroslava Sikavice ‘Zvir’ uvršten je u program ’15 dana autora’ („Quinzaine des réalisateurs“) Filmskog festivala u Cannesu koji će se održati od 11. do 22. svibnja. Film je realistična priča o tome kako se jedan mutan i lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na jadranskoj obali pretvara u komplikaciju za bagerista iz dalmatinskog zaleđa, koji, da bi sačuvao očinski autoritet te odradio legalan a prljav posao, mora ukloniti neželjena svjedoka – svoga sina.

Autori scenarija su Miroslav Sikavica i Marija Šimoković Sikavica, dok su u glavnim ulogama Ivan Smoljo i Marko Ban. Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažu potpisuje Marko Ferković, a dizajn zvuka Martin Semenčić. Za scenografiju je zaslužna Veronika Radman, za kostimografiju Morana Starčević, a za masku Mirna Čurak. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Ujdur iz Propeler Filma.

zvir post

Festivalski program ’15 dana autora’  („Quinzaine des réalisateurs“) održava se paralelno s festivalom u Cannesu, a u sklopu tog programa prikazuju se kratkometražni, igrani i dokumentarni filmovi sa svih strana svijeta. Kroz povijest ovaj je program pažnju šire publike i kritike skrenuo na neke od najuspješnijih redatelja današnjice. Tako su, primjerice, debitantski radovi Wernera Herzoga, Martina Scorseseja i Kena Loacha prikazani upravo u sklopu tog programa.

Foto: HAVC

.

Komentari