20 godina Jerryja Maguirea

jerry mcguire

Da, danas je dvadeset godina od kada je film Jerry Maguire osvojio filmsku publiku i zabilježio znamenitu rečenicu ‘Show me the money!’ među filmske citate koje ne samo da nikada nećemo zaboraviti, već će postati jedan od najcitiranijih rečenica i referenci i u mnogim drugim holivudskim filmovima.

Country glazbenik Kenny Chesney ‘ukrao’ je i drugu najpoznatiju rečenicu iz filma ‘You Had Me At Hello’ za svoj hit singl, zanimljivo je to što je u budućnosti baš on, iako kratko, bio u braku s Renee Zellweger.

U filmu je uz odličnog Toma Cruisea i Renee Zellweger briljirao Cuba Gooding, Jr. i zasluženo za tu ulogu osvojio Oscara. Film donosi i nekoliko zanimljivih činjenica koje bi bilo dobro ponoviti povodom njegove godišnjice – Jamie Fox nije prošao audiciju za ulogu Roda Tidwella, ulogu koja je proslavila Cubu Goodinga, Jr., Tom Hanks je skoro prihvatio ulogu Jerryja Maguirea, no ipak se odlučio za film ‘That Thing You Do!’ koji je također postigao svjetski uspjeh i lansirao u A listu glumaca Hollywooda neka od zvučnijih današnjih glumačkih imena.

c05cf4b6e4bf301bd33d57f66aea8a34

Prije nego posegnete za filmom, a znamo da hoćete, znajte da ćete gledati film čija je priča temeljena na stvarnim događajima sportskog agenta Leigha Steinberga čiji se partner David Dunn okrenuo protiv njega i vrbovao njegove klijente za svoj angažman, baš kao što je Bob Sugar napravio u filmu. Stvarni Steinberg pojavljuje se u filmu kao agent Troya Aikmana, što je zapravo tada i bio.

Foto: Screenshot

Komentari