Manje od mjesec dana do Festivala tolerancije

festival tolerancije 1

Tolerancija, ravnopravnost, jednakost, istina, pravednost… sve su to sinonimi jedinstvenog događanja na svjetskom nivou – Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma Zagreb koji će se jedanaestu godinu za redom održati u Zagrebu u Kinu Europa i Tuškanac, u periodu od 8. do 14. travnja 2017.

Kroz bogati filmski i popratni program cilj mu je širiti istinu i sjećanje na žrtve holokausta te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu. Predvođen dvostrukim dobitnikom Oskara, Brankom Lustigom, festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe.

Festival tolerancije 3 Karl Marovics

Karl Marovics

Filmske projekcije do sada je posjetilo više od 120 tisuća ljudi, dok ih je na edukacijskim jutrima dosad sudjelovalo preko 20 tisuća. 11. izdanje Festivala tolerancije donosi preko 60 filmova, 2 izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga, edukacijska jutra s Brankom Lustigom i Danielom Wildmannom, okrugli stol i čak 8 diskusija o društveno angažiranim temama, dok će uvertira u ovogodišnja festivalska događanja biti otvorenje izložbe Arika Brauera 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

Za sve novosti vezane uz festival pratite nas i festivaloftolerance.com.

Festival tolerancije 2 Branko Lustig

Branko Lustig

Komentari