Novo zanimljivo izdanje PsihoFesta

17310378_1580599105345776_334083134302854304_o

Danas, 9. travnja 2017. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11 – 19h održat će se četvrti po redu PsihoFest. Radi se o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju po četvrti su puta pripremili bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije. Manifestacija je besplatna te namijenjena široj javnosti – svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način. U pojedinim točkama mogu sudjelovati i djeca, čime se psihologija nastoji približiti svim dobnim uzrastima.

Tijekom 20ak različitih predavanja saznajte npr. što psihološka istraživanja kažu o točnosti narodnih izreka, kako razmišljamo o svijetu oko nas, kako se dobro posvađati, gubimo li bitku za djecu s medijima i drugo. Gostuje i poznati psiholog Boris Jokić koji će objasniti koliko je lako/teško upisati vrtić, osnovnu školu, srednju školu i fakultet. Festival dovodi i gosta iznenađenja komičara Ivana Šarića koji će nam se pridružiti na predavanju o psihologiji humora.

Future writer - (ov285)

Na nekoj od 20-ak radionica vježbajte kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr. Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim testiranjima i eksperimentima, te se slikati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije.

Više informacija o programu možete pronaći i na Facebook stranici.

Foto: PsihoFest, Shutterstock

Komentari