Filmovi pod zvjezdanim adventskim nebom

'Po čovika'

‘Po čovika’

Danas, od 17 i 30 sati  u sklopu Adventa na Europskom trgu u Zagrebu sutra počinje zagrijavanje za 4. Maraton kratkometražnog filma. Projekcije na Europskom trgu u Zagrebu poslužit će kao uvod u ovogodišnji četvrti Maraton kratkometražnih filmova, a zagrebačka publika gledat će filmove raspoređene u četiri tematska bloka. Program počinje blokom dječjih filmova, slijede dva bloka hrvatskih filmova za odrasle, a za kraj će biti prikazan blok glazbenih spotova koje su režirali poznati filmski redatelji.

Sami Maraton počinje 18. i traje do 21. prosinca, odvija se u 17 kina u 13 gradova i njime se na najkraći dan u godini slavi kratka filmska forma. Ukupno će na četvrtom Maratonu kratkometražnih filmova biti prikazano više od 20 naslova podijeljenih u četiri programa:  ‘Hrvatski maratonci I i II’ donose recentno nagrađivane domaće ‘kratkiše’, ‘Europski mali maratonci’ donose europske animirane naslove namijenjene najmlađim gledateljima, dok su ‘Splitski maratonci’ rezervirani za splitsku publiku.

U kojim sve kinima diljem Hrvatske možete pogledati sve kratkometražne naslove možete saznati na havc.hr te pratite novosti na Facebook stranici.

Foto: Screenshot

 

Komentari