Unesite pozitivnu energiju u dom

Prema feng shui principima kućni prag je jedna od najvažnijih točaka na koje treba obratiti pozornost pri uređivanju životnog prostora jer kroz njega ulazimo i izlazimo u dom što stvara protok energije. Cilj je, naravno, u dom unijeti pozitivnu energiju, a negativnu istjerati van zbog čega se posebna pažnja posvećuje kućnom pragu, ulaznim vratima i hodniku kuće ili stana.

fengshui3

Kako bi osigurali pozitivan protok energije u svom domu možete se usredotočiti na neke detalje oko kućnog praga, koji osim dobre energije za ukućane prema tradicionalnom kineskom vjerovanju kreiraju iskrenu dobrodošlicu gostima. Ako živite u kući imat ćete više opcija za uređenje ulaznih vrata nego ako živite u zgradi, no iskoristite sve moguće savjete koji se poglavito dijele na prostor ispred vrata i ono što se krije iza – vaše predsoblje.

fengshui2

Bez obzira jeste li u kući ili u stanu, uvijek održavajte prag čistim i urednim. Vrata neka budu obojena i prelakirana, drvenarija popravljena, zvono funkcionalno i s ugodnom zvonjavom, otirač čist, nov i ugodnih boja kako bi oraspoložio sve koji u dom ulaze. Nemojte ispred ulaza ostavljati vrećice smeća ukoliko to stvarno nije privremeno, a idealno bi bilo uokolo praga staviti biljke u teglama za svježu energiju ali da ne ometaju ulaz. Pobrinite se da rasvjeta uvijek bude u funkciji, čak i ako živite u zgradi, a ako imate kuću iznad vrata možete objesiti i vjetrena zvona za koja se vjeruje da privlače dobru energiju.

fengshui4

Ulazak u predsoblje neka bude neometan, vrata se moraju lako otvarati bez da udaraju u vješalice i slično. Odjeću i obuću koju ne nosite pospremite u ormare, na vješalici neka stoji samo ono što je u opticaju. Prema pravilima feng shuija, ogledalo u predsoblju nikad ne bi smjelo stajati nasuprot ulaznih vrata jer odbija pozitivnu energiju. Rasvjeta neka obavezno bude kvalitetna s toplim svjetlom koje će odavati osjećaj domaće atmosfere, dok zidove možete ukrasiti uokvirenim fotografijama ili slikama da dojam tople dobrodošlice bude potpun. Boje u predsoblju bi trebale biti blage kako ulazak ne bi bio napad na osjetila.

fengshui5

Čim promijenite neke stvari na svom kućnom pragu, makar i sitnice, odmah ćete se osjećati bolje i pozitivna energija počet će teći kroz ulazna vrata.

Foto: IKEA, Pottery Barn, Cotter House, Norwegian Wood

Komentari