Loré jesen/zima 2016/2017

lore-2016-6

Jučer se zagrebačkoj publici svojom samostalnom revijom u sklopu novog projekta Fashion Week Zagreb Cap predstavila dizajnerica Loreta Gudelj koja stoji iza brenda Loré. Kako je Loreta po struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, ne čudi njena vječita inspiracija Južnom Amerikom. U svojoj novoj kolekciji koristi tradicionalne hispanoameričke motive ujedno promovirajući manualni pristup “slow fashion” konceptu mode.

lore-2016-2

Materijali za kolekciju rađeni su ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec. Boje u kolekciji su tople, zemljane, zagasite, ali su uzorci živi. Svi materijali su prirodni – vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža. Misleći na svaki detalj, od kvalitete materijala do savršene izrade, koju zahvaljuje dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji zagrebačkog obrtništva, Loreta je vrlo brzo stekla krug klijenata i zaljubljenika u njen izrazito romantičan i ženstven, a vrlo nosiv dizajn.

lore-2016-3

Loreta odijeva žene u svim godinama u romantične retro dive s prizvucima etna, a čak 38 manekenki sinoć je predstavilo 38 novih kreacija s njezinim potpisom. Večernje varijante isključivo su u crne i bordo, a velik naglasak je na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju – dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium). Za krojeve korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva koje je dizajnerica osmislila u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

lore-2016-7

lore-2016-5

Komentari