Uspjeh mlade Hrvatice na Tjednu mode u New Yorku

faretta3

Victoria Beckham

Uspjesi hrvatskih modela na svjetskoj modnoj pozornici uvijek izazivaju pozitivne emocije, a posljednjih nekoliko mjeseci oči medija uperene su u 18-godišnju Farettu, članicu hrvatske modne agencije Colors Model Scouting, koja u inozemstvu trenutno reda zapažene modne angažmane.

wang

Alexander Wang

Sve je započelo s njenim prvim poslom i debitantskim pojavljivanjem na pisti za Givenchy, čije je ekskluzivno lice tada bila. Radilo se o proljetnoj reviji ove poznate modne kuće za sezonu jesen/zima 2016., a nastavilo izuzetno uspješnim Tjednom visoke mode u Parizu, na kojem je Faretta hodala za najpoznatije brendove današnjice; Dior, Chanel, Valentino, Fendi i Versace.

altuzarra-rs17-1533

Altuzarra

Osim matične agencije, ovu mladu Hrvaticu u inozemstvu zastupa The Society Management (New York), Elite (Pariz, Milano, London, Barcelona) i Place Models (Hamburg). Novu sezonu započela je s Tjednom mode u New Yorku i, očekivano, vrlo brzo postala zapažena. Casting direktori Piergiorgio Del Moro i Samuel Ellis odabrali su ju za reviju dizajneru Alexandera Wanga, i to kao prestižno ‘semi-exclusive’ lice, što u prijevodu znači da se Faretta nije mogla pojaviti niti na jednoj drugoj reviji prije one Wangove.

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Nakon Wanga, za nju je jučer uslijedila revija Victorije Beckham, koju je Faretta dobila čast otvoriti, a isti je dan na rasporedu bilo i njeno pojavljivanje na pisti modne kuće Altuzarra. To je, čini se, tek početak uspješne sezone za Farettu, jer W Magazine i The New York Times našeg su modela prije nekoliko dana uvrstili na listu modela na koje treba obratiti pozornost ovog mjeseca, a mi se veselimo njenim novim uspjesima.

faretta

faretta2

Foto: IMaxTree, The Society Management

Komentari