Fantazmagorični Clara Stones Coral Concept Store

Oduvijek rado korišten simbol u narodnim predajama i legendama, nazivan ‘kćer mora’, ‘cvjetajuća životinja’ i ‘božansko stvorenje’, crveni koralj u svijetu izvan vode simbolizira ljubav, odanost, vjernost i pokornost. Dio je narodnog nakita kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta.

clara 12

Clara Stones hrvatsko-talijanski brend nakita donosi priču o koralju koji započinje u podmorju kristalno čistog mora, daleko od znatiželjnih pogleda, a nastavlja se izvan mora životom u tradiciji, kulturi i modi.

SONY DSC

Marita Bonačić, Negra Nigoević, Katarina Perić tri su dizajnerice koje su osmislile novi branding Clara Stones Coral Concept Storea. Koncept baziran na fantaziji provele su kroz interijer dubrovačkog dućana i u dosadašnju ponudu su uključile i proizvode koji prate brand i koje razvijaju u suvenire.

SONY DSC

Inspirirani bogatom poviješću starog Dubrovnika i vječnog koralja Clara Stones uvodi u priču punu fantazije na rubu živog i neživog. Novi concept store prezentira čudesna morska bića i vizualnu gozbu gdje se u slijedovima služi nakit.
Tasteful jewellery – nakit pun okusa napravljen je uvijek od potpuno prirodnih organskih materijala (plemenitih kovina, raznih vrsta dragog i poludragog kamenja) sa specijalitetom kuće čarobnim morskim stvorenjem- koraljem.

SONY DSC

Vizual se sastoji od vintage likova ženskih glava i morskih stvorenja koji koralje i ostali nakit nose uvijek. Ženski likovi su Clare – ilustrirana vizija brenda i žena koje nose Clara Stones. Crno bijela ilustracija kombinirana sa koloritnom fotografijom koralja naglašavaju njegovu životnu komponentu i sposobnost da uđe pod kožu onome tko ga promatra.

SONY DSC

Prostor je zamišljen kao bajkovit prikaz ‘ovog i onog’ života koralja – od života među morskom florom i faunom do trenutka serviranja pomno dizajniranog nakita kroz koncepciju gozbe. Concept store tretiran je kao prostor gdje se nakit prezentira kroz traženje okusa/ukusa koji posjetitelju najviše odgovara. Posjetioci su pozvani na isprobavanje i kušanje baš kao što neživi modeli kušaju komade nakita komentirajući ga kao jelo i ukusan obrok.

SONY DSC

Dvoetažni prostor concept storea tematski je oblikovan – podmorje u prizemlju i dekadentna gozba na katu. Kroz katove prodire drvena grana djelomično zarobljena i u izložbenim vitrinima. Kolorit koji prevladava je svijetao i siv. Jedina boja koja se pojavljuje i služi kao koloritna podloga je srednje siva boja poda, dok je ostatak interijera bijeli u raznim materijalima i teksturama.

SONY DSC

Pažnja je usmjerena na rasvjetna tijela koja u prizemlju čine svjetlosnu instalaciju koja podsjeća na morske organizme. Raspored posebno oblikovanih displeja za nakit prati konture podmorja i organiziran je u ‘jata’. Displeji za nakit sa zakretnim otvaranjem svojim kružnim i ovalnim oblicima podsjećaju na vodene mjehuriće i servirane gozbene plate. U zidne kompozicije displeja uklopljena su kružna konkavna i konveksna zrcala koja iskrivljenim i pomaknutim refleksijama stvaraju dojam mjestimičnog podvodnog kretanja. U nišama se pojavljuju sklopiva zrcala kao tijela čudnovatih likova, dok su ručna zrcala izvedena u formi tanjura i pladnjeva. U interijeru se pojavljuju i ubrusi složeni za gozbu koji se popunjeni vizualima branda, likovima iz Clarine koraljne fantazije.

SONY DSC

Brodski konop kao rukohvat vodi nas na kat gdje je rasvjeta bogato razvedena po cijelom stropu. Prezentacijski zid pun je displeja koji podsjećaju na postavljen stol prepun nakita za kušanje. A za serviranje služe i zdjele prenamijenje u zvona za deserte koja čuvaju svježinu nakita. Stručno osoblje prepoznati ćete po posebno osmišljenim pregačama, oni će vas rado uputiti u sve tajne koralja ili složiti sastojke prema vašim željama.

clara 9

Clara Stones priča dvosmislenu priču o nakitu s ukusom koketirajući s dekadencijom i fantazijom te nekim starim vremenima koja još odjekuju dubrovačkim zidinama. Više o ovoj dekadentnoj gozbi nakita možete saznati na clarastones.com te na Facebook stranici.

SONY DSC

Komentari