Gledajte crtiće na tvrđavi Medvedgrad

FZFF 2016, My-Neighbor-Totoro post

‘Moj susjed Totoro’

Jedan od najatraktivnijih filmskih festivala u regiji, Fantastic Zagreb, na radost brojnih obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ovog će ljeta biti zanimljiviji nego ikada! Šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, animirani, kultni žanrovski klasici, horori, kratki filmovi… i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu Europa, CineStaru Zagreb u Branimir Centru, te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Naravno očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad!

1 Medvedgrad

Medvedgrad

U deset festivalskih dana prikazat će se 50 filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Ekspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Kratki program i dr. Zbog velikog interesa u prijašnjim izdanjima nastavlja se i program ‘Sretan rođendan’ uz kultne žanrovske klasike od kojih neki ove godine slave i 60. godišnjicu.

Princess Mononoke

‘Princess Mononoke’

Ove godine Fantastic Zagreb označava i veliki jubilej velikana svjetske animacije – 75. rođendan fenomenalnog Hayaa Miyazakija. Njegov nevjerojatan talent slavimo uz tri fantastična naslova: Princeza Mononoke, Avanture male Chihiro i Moj susjed Totoro. Miyazakijeva karijera duga je više od pet desetljeća, a njegov prvi veliki uspjeh došao je 1984. s animiranim filmom ‘Nausicaä of the Valley of the Wind’. Nakon tog uspjeha osnovao je Studio Ghibli, koji je ubrzo postao najvažnije ime u japanskoj i svjetskoj animaciji. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humonom pogledu na život i svijet.

Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite fantastic-zagreb.com, dok ćete detaljan program moći saznati početkom lipnja.

FZFF 2016, Spirited_away post

‘Spirited away’

 

Komentari