Facebook dodaje ‘dislike’ gumb?

Nakon godina zahtjeva da popularna društvena mreža Facebook uvede gumb ‘dislike’, Mark Zuckerberg i cijeli njegov tim napokon su odgovorili na tu želju, no vjerojatno ne onako kako su mnogi očekivali. Kako je Zuckerberg komentirao za vrijeme javnog panela u kompaniji: “Nismo željeli taj gumb uvesti jer ne želimo Facebook pretvoriti u forum gdje se ljudi omalovažavaju na taj način, to nije poanta ove zajednice”.

zuckerberg2

Ono na čemu Facebook sada radi je uvođenje gumba koji bi izražavao suosjećanje ili empatiju u slučaju negativnih ili tragičnih objava za koje nije umjesno kliknuti da vam se ‘sviđaju’, a trenutno nemate drugog izbora. “Nije svaki podijeljeni trenutak sretan, a ako dijelite neku potresnu vijest, bez obzira je li privatna ili komentar svjetskih događanja, mnogima neće biti ugodno kliknuti na gumb ‘like'”.

zuckerberg3

Facebook tim je spreman ovu novost uskoro plasirati u javnost. Kako će izgledati, svi korisnici Facebooka saznat će po objavi, a u međuvremenu pogledajte točan Zuckerbergov komentar.

Foto: Facebook, Pixabay

Komentari