Udruga P.I.N.K. pozvala na osvještenost

Kristina Krepela, Doris Pinčić Rogoznica, Sementa Rajhard

Kristina Krepela, Doris Pinčić Rogoznica, Sementa Rajhard

15. listopada europski je Dan zdrave dojke. Upravo iz tog razloga udruga P.I.N.K. odlučila pokrenuti kampanju „Sačuvajmo zdrave dojke“, te na taj način potaknuti građanke na iznimnu važnost samopregleda dojki. Povodom toga održana je modna revija oboljelih žena i žena iz javnog života koje su nosile kreacije Marije Vuice, Aleksandre Dojčinović, Xenie design, eNVy room-a, Amarie, Alduka, Neba, Etna Maar i Ivone Glavaš. Deset žena hrabro je prošetalo ružičastom pistom na Trgu bana Jelačića, a pridružile su im se i Vanna, Diana Pleština, Ana Mišćević, Sementa Rajhard, Korana Gvozdić i Ivana Delač Đolo.

Korana Gvozdić

Korana Gvozdić

„Mjesec listopad je mjesec prevencije karcinoma dojki i borbi protiv karcinoma, a danas se obilježava europski dan zdravih dojki. Potrebno je sve više informirati javnost o važnosti redovitog pregleda i samopregleda dojki, jer upravo to može spasiti život. Iznimno smo ponosne na naše žene koje su danas hrabro prošetale ružičastom pistom te pljenile pozornost svim prisutnih. Pokazale su koliko su snažne, vesele i prelijepe nakon svega što su prošle. Zbog njih smo danas ovdje“, izjavila je Nives Moric, predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta.

story-pink-4

Želeći pomoći u podizanju osvještenosti i Blossom & Bloom se odlučio pridružiti akciji. Do kraja listopada svaki njihov cvjetni buket krasit će pink vrpca, a od svakog prodanog buketa donirati će udruzi 10 kn. Modne dizajnerice Saša Maksimiljanović i Gorana Gulišija, koje stoje iza brenda bi.bi., dizajnirale se specijalne Hope narukvice za udrugu P.I.N.K. life. Radi se o posebnoj limitiranoj kolekciji dizajnerskih narukvica, napravljenih isključivo kao podrška ženama oboljelim od raka dojke.

 

Foto: Robert Gašpert

Komentari