Ovo je novi prostor kultnog Eli’s caffea

Elis_Caffe_01

Za sve obožavatelje ukusne i vrhunske kave Eli’s caffea danas nije dan za šalu, već je dan od kada ćete osim u kavi, moći guštati i u koktelima s kavom, domaćem sladoledu, torte i macarons od poznate zagrebačke slastičarnice Mak na konac, vrhunskim vinima te u selekciji piva, ginova i ruma!

Elis_Caffe_03

Novi prostor, na adresi Ilica 65, uređen je u prepoznatljivom Eli’s stilu tako da dominira tamno siva boja s ponekim akcentima u ljubičastoj nijansi prepoznatljivoj boji loga. Tako se taj akcent decentno provlači na rubovima stolova i sličnim nenametljivim dijelovima interijera.

Elis_Caffe_06

Novi prostor iako tamnijeg doživljaja hladnije boje iznimno je ugodan, smirujuć i dočekuje svakog gosta s atmosferom idealnom za opuštanje uz kavu ili neko drugo omiljeno piće.

Elis_Caffe_11

Elis_Caffe_17

Osim dijela prizemnog prostora gdje se nalazi vrhunski opremljen šank i simpatičan ‘izlog’ prostor za goste u kojemu, zapravo niste izloženi vanjskoj publici, ovaj novi prostor nudi neka zanimljiva rješenja interijera.

Igrajući se tako s rasvjetom, u drugoj prostoriji su osvjetljeni samo stolovi tj. njihove površine, i to jednim iznimno elegantnim i decentnim svjetlom. Večernji izlazak bit će iznimno romantičan baš u toj prostoriji gdje se vide samo ruke gostiju te njihovim gestama možemo samo pretpostavljati kakva priča se krije iza para koji je došao na čašu svog omiljenog vina.

Elis_Caffe_04

Nakon te druge prostorije stubište nas vodi u podrumski prostor koji odudara od interijera u prizemlju i također je svojevrsno iznenađenje za gosta. Ispod križno bačvastog svoda i  rustikalnih zidova nalazi se dugi masivni stol s inovativnim rješenjima za sjedenje za više ljudi.

Elis_Caffe_07

Dugi masivni stol ispod takvog specifičnog stropa stare zagrebačke zgrade asocira na bankete i velike večere koje su se odvijale u nekim prošlim vremenima, možemo samo zamišljati da se jedna takva odvijala u npr stilskom razdoblju renesanse.

Elis_Caffe_19

Ova povijesna i romantičarska asocijacija posve se upotpunjuje s, iako vizualno drugačijim, dojmom gornjeg prostora i samo dokazuje da cijela priča oko Eli’s caffea i sada s nastavkom na Eli’s Caffe Elysium jedan dobro promišljeni i ne samo gastronomski, već i stilski cjelovit i zaokružen koncept.

Elis_Caffe_20

T.R.

Foto: Facebook, Rajna Raguž RR Vizual

Komentari