Eko imanje nadomak Zagreba

etno0

Zagreb ove jeseni dobiva svoj Etno park, čarobnu turističku atrakciju, svega trinaest kilometara od centra grada, u Novom Zagrebu – mjesto je to za sve željnje odmora od svakodnevnog stresa i užurbanih radnih dana, gdje buka nestaje.

Srdačna, topla i smirujuća atmosfera stvorena je detaljima gdje svaki predmet priča svoju priču. Bez obzira želite li uživati u povijesnim umjetninama, domaćim delicijama, ili jednostavno provesti dan u pikniku s vašom obitelji, Etno Park Zagreb pravo je mjesto za Vas.

etno3

Pri samom ulazu nalazi se tradicionalni Turopoljski čardak’Zbirka sjećanja’, namješten starinama koje su kombinacija različitih stilova prošlih vremena. U sklopu Etno Parka Zagreb nalazi se i jedna manja drvena kuća, ali ništa skromnije uređena. Zatim ljetnikovac, u kojem ćete naići na osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana, a u nešto hladnijim danima, isto mjesto pretvorit će se u čaroban zimski vrt, u kojem će vas ugrijati šalica čaja ili kuhanog vina.

etno2

etno4

Tik do ljetnikovca nalazi se šarmantno dječje igralište u kojem igre, smijeha i novih prijateljstava ne nedostaje. Zatim dolazimo do elegantne sale koja je namijenjena za proslave i druženja, te se prema vašim željama uređuje i prilagođava ovisno o vrsti prigode.

etno7

etno9

Na samom kraju, iako se na prvu čini kao da kraja nema, jer smo smješteni na površini od 40 000m2, posebno mjesto zauzima voćnjak, koje krasi osamstotinjak stabala raznolikog voća. Ono što će vas se posebno dojmiti tijekom šetnje voćnjakom, osobito u večernje sate, je pogled koji seže ravno do Sljemena, najvišeg vrha naše Zagrebačke gore Medvednice.

etno6

etno10

kopija-datoteke-img_7407

etno12

livada

Foto: etnoparkzagreb.com

Komentari