Dvije inspirativne kuhinje poznatih blogerica

Blogerice, bez obzira na područje kojim se bave, svoje čitatelje i pratitelje puštaju u svakodnevni život putem fotografije. Zato je zanimljivo vidjeti kako različite blogerice to rade na različite načine, u ovom slučaju konkretno kako jedna modna i jedna food blogerica uređuju svoju kuhinju što može poslužiti kao inspiracija svima koji su se odlučili (ili će se tek odlučiti) za ovaj veliki korak u svome domu.

Emily Jackson bavi se modom, a brojke njenog bloga The Ivory Lane dostižu više od 270 tisuća pratitelja na Instagramu i više od 30 tisuća na Facebooku. Vjerna klasičnom stilu koji prvenstveno komponira u dnevne kombinacije, nedavno je preuređenjem kuhinje zadobila puno pažnje i u lifestyle rubrici brojnih magazina za uređenje interijera. Emilyna kuhinja nešto je o čemu mnogi sanjaju – velika, svijetla, prostrana s kuhinjskim otokom, blagovaonicom i nekoliko kutaka za kuhinjske sitnice uistinu privlači pažnju. Uređena je u klasičnom stilu, s retro i shabby chic detaljima, puno bijele i zlatne boje.

Uz velike staklene površine kako u kuhinji, tako i u blagovaonici, samo je nekoliko detalja u boji – baršunasti modri stolci u blagovaonici i ombre ljubičaste zavjese iznad umivaonika. Emily se odlučila za tamne drvene podove i granitne radne površine, a u nastavku ćemo vidjeti kako se s drvetom poigrala Eva Kosmas Flores, njena čista suprotnost.

Eva Kosmas Flores se bavi fotografijom, food stylingom, organizacijom gastro radionica i večera, a ima više od 140 tisuća pratitelja na Instagramu. Atmosferičan i taman, njen kuhinjski prostor, naizgled vrlo različit, s prvom kuhinjom zapravo dijeli puno zajedničkih stvari – bijelu boju elemenata, tamno drvo na podovima, retro i shabby detalje, ali je dojam u potpunosti suprotan. Evin stil puno je mračniji i emotivniji, idealan za snimanja s hranom. Iako koristi metalne elemente, zlato zamjenjuje tamnim srebrom i bakrom, a detalje čine komadi pronađeni na sajmovima antikviteta – cijela je kuhinja zapravo preslika starinske kuhinje seoskog imanja, ali na moderan način što joj daje poseban šarm.

Radne površine izrađene su u drvetu, ujedno idealnoj podlozi za fotografiju, a cijela je kuhinja ispunjena sitnim detaljima – bočicama, zdjelicama, cvijećem u teglicama, pa čak i biljkama penjačicama. Pronađite inspiraciju u ovim fotografijama, možda neki sličan kutak osmislite i u svom domu!

Foto: Instagram

Komentari