Dvije hrvatske izložbe kolektiva TARWUK

Ryan Foerster za NVV 2016

Ryan Foerster za NVV 2016

Iako im je baza New York, SAD, hrvatski umjetnički kolektiv TARWUK ovo ljeto provodi u Hrvatskoj i u Rijeci i u Zagrebu predstavlja svoja dva najnovija rada.

U Zagrebu će u Galeriji Kranjčar, 25. srpnja otvoriti izložbu, njihovog autorskog kustoskog koncepta Nove vizualne vrijednosti 2016. NVV je kustoski projekt kroz koji istražuju inovativne mehanizme prezentacije, distribucije i konzumacije umjetnosti. NVV je skraćenica za Nove vizualne vrijednosti / New Visual Values – kao što naslov sugerira, projekt eksperimentira s novim taktikama temeljenima na kolaborativnim odnosima u svijetu umjetnosti danas. Projekt se odvija u više faza u New Yorku i Zagrebu u suradnji s međunarodnim vizualnim umjetnicima, te završava ovom prezentacijom publikacije i izložbe foto-eseja Hrvoja Slovenca u Galeriji Kranjčar.

Willa Nasatir za NVV 2016

Willa Nasatir za NVV 2016

Autori na projektu su: Justin Berry, Nicolas Ceccaldi, Maja Čule, Ryan Foerster, Damir Gamulin Gamba, Greg Gentret, Igor Kuduz, Willa Nasatir, Clémence de la Tour du Pin, Ben Schumacher, Lior Shvil i Tarwuk.

Tri dana nakon, 28. srpnja, u Rijeci, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Tarwuk će u Malom Salonu predstaviti svoj ‘site specific’ projekt koji će se moći pogledati do 12. kolovoza. Rad naziva Dominant Demon Doorstep Document 2 dio je njihove 4D produkcije nastale tijekom rezidencijalnog programa Kamov u Rijeci.

rijeka slider

Rijeka

Komentari