Dva fantastična nizozemska brenda namještaja

Zuiver

Zuiver

Nakon talijanskog i skandinavskog dizajna, koji su se za prva mjesta na svjetskoj pozornici izborili sredinom prošlog stoljeća, u novom mileniju, kao treća najutjecajnija sila profilirao se upravo nizozemski dizajn. Nasuprot klasici talijanskog/skandinavskog dizajna, ‘svoje mjesto pod suncem’, izborili su pomaknutim odnosom prema dizajnu te kolekcijama koje su spoj eklekticizma, tradicionalizma i nadrealizma.

Zuiver

Zuiver

Nizozemska je poznata po jednoj od najutjecajnijih dizajnerskih škola (ona u Eindhovenu) iz koje su proizašli mnogi vodeći suvremeni dizajneri. Posebnost Nizozemske su brojni mali atelijeri gdje dizajneri pokreću vlastitu proizvodnju, često u limitiranim edicijama rađenim u potpunosti ručno. Među njima nalaze se i brendovi Zuiver i Dutchbone čija će se estetika svidjeti svim ljubiteljima minimalizma.

Dutchbone

Dutchbone

Zuiver je se ponosi velikom kolekcijom cjenovno izuzetno prihvatljivog namještaja dizajnerske vrijednosti. Tako ćete u njihovoj ponudi pronaći savršene stolce za blagovaonice, interesantne stoliće za dnevne boravke, mekane jastuke i prekrivače, ugodne sofe, police i prekrasne tepihe. Osvojit će vas na prvu.

Zuiver

Zuiver

Zuiver

Zuiver

Dutchbone je izrastao iz Zuivera kao dinamičan brend s fokusom na proizvode i interijere inspirirane putovanjima i svjetskim destinacijama. Njihov asortiman precizan je i interesantan spoj rukotvorina i industrije, destinacija poput Maroka, Indije, Polinezije i klasika dizajna iz 50-ih. Za svjetske putnike i one koji će to tek postati.

Dutchbone

Dutchbone

Dutchbone

Dutchbone

Zuiver i Dutchbone svakako su brandovi koji će se svidjeti ljubiteljima dobrog dizajna i estetike i onima koji vole puno putovati i uživati u blagodatima koje nam svijet pruža.

Zuiver

Zuiver

Proizvode možete pronaći i u Hrvatskoj, točnije u zagrebačkom dućanu Dizajnholik, Ilica 11 (u dvorištu) i na web-shopu Dizajnholik.hr.

D.Č.

Komentari