Duhovito stilizirani ‘junk food’

Instagramski profil s pseudonimom Jacques LaMerde izuzetno je popularan sa svojim fotografijama pomno i detaljno aranžirane hrane. Na prvi pogled mislimo da se radi o još jednim savršeno stiliziranim tanjurima, dok malo bolje ne pogledamo i shvatimo da Jacques LaMerde stilizira i fografira hranu koja se ne prikazuje na takav način. Čak štoviše, često ju jedemo poskrivećki, znajući da nije dobra za naše tijelo, no našem duhu je povremeno i potrebna.

junk hrana2

Jacques LaMerde posvećuje mnogo pažnje aranžiranju, stiliziranju te fotografiranju tanjura na kojemu je minuciozno i sa apsolutnom preciznošću složena ‘junk’ hrana. ‘Junk’ hrani pristupa kao najfinijoj deliciji – namirnice kao jestivo cvijeće, pršut, losos i slične delikatese zamijenio je sa kečapom, hrenovkama, pahuljicama, običnim bijelim pecivom i sličnim nezdravim namirnicama.

junk hrana 3

Koristeći hashtagove kao što su #gastroart #foodporn #artofplating #cheflife i #wildchefs domišljati je kuhar sa samo 24 posta stekao skoro 44000 sljedbenika. U moru prekrasno stiliziranih tanjura s najfinijim jelima, ovakav duhoviti i ironični pristup svakako je osvježenje. Moramo mu odati priznanje na savršeno stiliziranim tanjurima, bez obzira na ‘junk’ hranu.

junk hrana4

junk hrana 4

junk hrana7

Foto: Instagram

Komentari