Neodoljive dude za najmlađe

Voljeli ih ili mrzili, dudama varalicama mame se koriste već stoljećima. A kako im i samo ime glasi, one “varaju” djecu, to jest tješe kada su uznemirena ili, pak, uplašena. I dok neke mame ne mogu zamisliti niti dan da svojemu djetetu ne daju dudu, druge su strogo protiv takve vrste tješilice kao i neki stručnjaci te zdravstveni djelatnici.

dudapost

Rasprava za i protiv dude varalice neprestano se vodi, a roditeljima se i danas često daju oprečna mišljenja o dudi. Kao novopečeni roditelj zacijelo vam je jako bitno utješiti svoje dijete dok plače ili je nervozno. Danas na tržištu možete pronaći različite vrste duda za bebe koje su oku ugodne i prilagođene djeci prema dobi. Iako postoji određeni stereotip da dude utječu na izgled zubiju i da trebate pripaziti koje modele birate, s napretkom tehnologije, djeca će moći nesputano uživati.

Dudu trebate redovito mijenjati i ne davati je djetetu kao zamjenu za vašu pažnju. Također obratite pozornost u kojem je duda stanju kada nije u djetetovim ustima, kako bi održali pravilnu higijenu. Duda je po mnogima osnovni dio brige oko novorođenčadi i zato je važno da izaberete pravilan model za vaše dijete. Zavirite u našu galeriju!

Foto: etsy.com

Komentari