Doživite ugođaj plaže na zagrebačkom Zrinjevcu

Izdavačka kuća Lumen ovoga ljeta u Zagreb dovodi ‘Prvo zagrebačko more knjiga’! U sklopu te jedinstvene kulturno-zabavne manifestacije koja će se održati od 3. do 5. srpnja na Lumenovoj plaži na Zrinjevcu, zagrebačkim građanima i turistima na raspolaganju bit će stotinjak popularnih naslova iz svjetske književnosti i publicistike, na hrvatskom i engleskom jeziku, koje mogu besplatno prolistati i pročitati.

zrinjevac post

Želeći popularizirati čitanje kao zabavnu aktivnost, Lumen se na Zrinjevcu pobrinuo za nesvakidašnju scenografiju u kojoj, uz knjige, dominiraju pijesak, ležaljke i suncobrani! Zainteresirani mogu zauzeti ljetne rekvizite i u ugodnoj hladovini, na pješčanoj plaži od 80 četvornih metara u središtu grada, uz dobru glazbu besplatno uživati u čitanju najnovijih svjetskih bestselera.

knjige retro post

Plaža se otvara u petak u 11 sati (subotu i nedjelju od 10), a zabava traje sva tri dana do 21 sat. Posebne pogodnosti očekuju vas svaki dan između 18 i 21 sat, kada je na programu Book & cocktail happy hour, sa sniženim cijenama Lumenovih knjiga. Osim uživanja u čitanju, posjetitelji mogu isprobati i specijalnu ponudu koktela, među kojima izdvajamo: ‘Bridget Jones’, ‘T.A.J.N.E.’, ‘Legendu’, ‘Između dva svijeta’, ‘Hladnu magiju’, ‘Mary Shelley’, ‘Gospođu Hemingway’ i ‘Katarinu Medici’… Uzbudljivi ljetni napitci osmišljeni su prema književnim poslasticama izdavačke kuće Lumen!

mojito

Cilj manifestacije je probuditi strast prema čitanju i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaja u gradu kronično nedostaje. Zagrebu općenito nedostaje javnih manifestacija povezanih s čitanjem, tako da je ova akcija doprinos nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja. Pad interesa za knjigu i čitanjem vezan je i uz nedovoljnu dostupnost knjige odnosno smanjenu kupovnu moć hrvatskih građana. Stoga je Lumenovo javno čitanje na Zrinjevcu jedinstvena prilika da svaki građanin, barem na tri ljetna dana, ima besplatan i jednostavan pristup knjizi. Više informacija možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Shutterstock, Facebook

Komentari