Došlo je vrijeme opuštanja na balkonu

Dok nemaju svi sreće da proljetne dane mogu provoditi u vrtu ili na prostranoj terasi, dolaskom toplijih dana i balkon može postati prava mala oaza za uživanje. Zamislite samo ispijanje čaše vina nakon napornog dana na poslu uz romantične svjećice ili doručak vikendom okruženi teglicama cvijeća i zavaljeni u ležaljku…

balkon1

Kako bi kreirali prostor po svojoj mjeri, razmislite o sljedećim detaljima i uklapaju li se u dimenzije vašeg balkona. Stol i sklopivi stolci ili ležaljke su okosnice uređenja, a ostatak možete upotpuniti zanimljivim tepihom, tabureima, jastucima i dekicama. Pazite samo na tip balkona – ako je otvoren i do njega dopiru sunce i kiša bilo bi pametno birati namještaj i dekor namijenjen vanjskom uređenju kako se ne bi brzo izlizao i uništio, a ako se odlučujete za tepih vodite računa o prognozi i sklanjajte ga kad se očekuju velike količine kiše. Bilo bi dobro pronaći klupčicu koja onda može služiti kao spremište za sve detalje kada se ne koriste i istovremeno dodatno mjesto za sjedenje.

balkon3

Upotpunite balkon biljkama, ali nemojte pretjerivati ako niste skloni brinuti se za njih. U tom slučaju umjesto nježnog cvijeća birajte izdržljivije primjerke, a dodatnu dimenziju vašem kuhanju dat će mali začinski vrt kojeg možete uzgajati na balkonu. Dovoljna je samo jedna polica za neke najčešće korištene začine koji će zatim i fino mirisati, a menta će biti nadohvat ruke da je ubacite u taj Mojito koji držite u ruci.

balkon4

Detalji poput baldahina, fenjera i visećih lampica dat će poseban romantičan ugođaj cijelom prostoru. Ako vam je problem nedostatak utičnica na balkonu, onda se usredotočite na solarne varijante ili opremite svijećnjacima i svjećicama. I to je to, spremni ste za svoje ljeto na balkonu – idealno mjesto za druženja s prijateljima, ispijanje prve jutarnje kave, romantične večere ili čak i noćnu projekciju filma.

balkon5

balkon2

Foto: IKEA, Instagram

Komentari