Doručak je novost u Maloj kavani

malakavanadorucak3

Odnedavno je u Maloj kavani, kultnom zagrebačkom mjestu s pogledom na glavni trg, za sve sladokusce dostupan i doručak! Osluškujući goste (kojih je s dolaskom turističke sezone svakim danom sve više), tim kavane odlučio je proširiti svoju jutarnju ponudu u kojoj možete uživati uz jutarnju kavu.

malakavanadorucak7

Doručak možete isprobati svakim danom od 8 do 12, nedjeljom skraćeno, a na jelovniku se nalazi ponešto za svakoga. Ako baš i niste gladni, uz kavu možete odabrati samo croissant i svježe cijeđeni sok od naranče, ali tu su i jaja na razne načine, francuski tost, müsli, voće, svježi sir te kombinacije istih za različite apetite, ali i one koji paze na liniju. Odabirom jela težilo se predstavljanju tipičnih sastojaka za ovo područje jer zbog pozicije na glavnom gradskom trgu Malu kavanu nerijetko posjećuju turisti u velikom broju. Zbog toga su tu, primjerice, kajgana sa špekom i svježi kravlji sir s vrhnjem, dok je ostatak ponude klasičan i svima prepoznatljiv.

malakavanadorucak4

Prije početka radnog dana, chef Male kavane Dominik Severinac odlazi u potragu za najfinijim sezonskim sastojcima na Dolcu koje onda koristi u doručku, ali i ručku. Naime, novost u ponudi su i dnevno svježa lagana jela idealna za brunch druženje. Uz juhu, tjesteninu, club sendviče, salate i slično, s lakoćom ćete nastaviti dan.

malakavanadorucak1

Uz sve više mjesta u Zagrebu koja uvode doručke u svoju ponudu nadamo se da će kultura doručkovanja u kavanama zaživjeti s punim plućima!

malakavanadorucak5

malakavanadorucak6

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari