Zašto djeci trebate čitati priče za laku noć?

dormeo-1

Svako živo biće, da bi moglo funkcionirati, treba san. Kako starimo, potreba za snom se smanjuje i spavamo sve kraće. Zato je od presudne važnosti da djeca, u vrijeme kada im je san najpotrebniji, usvoje zdrave navike spavanja te spavaju na kvalitetnom asortimanu za spavanje.

Od najranijeg doba djecu je potrebno „učiti“ spavati. Potrebno je uvesti određene  rituale kako bi dijete spoznalo da se bliži odlazak na odmor, a i kako bi bilo dnevni, bilo noćni odmor shvaćala kao nešto afirmativno za duh i tijelo, a ne kao kažnjavanje. Ritual prije spavanja vašeg djeteta svakako bi trebao uključivati i pričanje priča za laku noć.

dormeo-djeca

Priče za laku noć osim što za vaše dijete predstavljaju ugodu i smirenje, također produbljuju vezu i bliskost  roditelja i djece, te od najranije dobi u vašem djetetu potiču maštu i komunikaciju, priče obogaćuju rječnik djeteta, razvijaju u djetetu samostalno razmišljanje,  rasuđivanje dobra i zla.

Priče za laku noć su temelj ljubavi prema knjigama u starijoj dobi. Stoga budite brižan i pažljiv roditelj, i neka priča za laku noć bude dio svakodnevice s vašim djetetom. Za pričanje priča, potrebno je prilagoditi atmosferu. Zamračena soba  i toplo okruženje sjajno je ozračje za pričanje priča.Priču je djetetu potrebno ispričati na njemu zanimljiv način i svakako se konzultirati koje su priče primjerene djetetovom dobu.

dormeo_AIR-PLUS_16x9_Astronaut_odabrano_300916f

Priče za laku noć su važne, lijepa i uredna soba je važna, ali i najljepše uređena soba i najljepša priča neće moći nadomjestiti kvalitetan san ako ne izaberete odgovarajući  madrac, krevet i jastuk za vaše dijete. Za pravilan razvoj djetetove kralježnica, posebno je važno na kakvom madracu i jastuku dijete spava.

Stoga, kada birate madrac, planirajte vrijeme za tu kupovinu i odaberite onaj koji odgovara baš vašoj obitelji! Dormeo AIR PLUS madrace odlikuje odličan stupanj potpore i različite su tvrdoće u gornjem dijelu, tako da svatko može odabrati madrac prema vlastitim potrebama. Mekši madrac AIR PLUS LUX češće će odabrati oni koji vole spavati na boku, a nešto tvrđi madrac AIR PLUS COMFORT može odgovarati osobama koje vole spavati na trbuhu ili leđima. Madrac AIR PLUS SELECT mogu odabrati oni spavači koji su skloni mijenjanju položaja tijekom noći.

dormeo-air-lux-plus-photo-in-may-2016-cross-section-with-sleeper

DORMEO AIR PLUS madraci su prozračni te u njima ne dolazi do nakupljanja vlage, a posljedično i bakterija i grinja koje mogu biti uzrok alergija. Octaspring opruge koje čine jezgru madraca sprečavaju prenosivost pokreta. DORMEO AIR PLUS madraci imaju nekoliko zona potpore pa nećete osjetiti pritisak na određenim dijelovima tijela te ćete spavati mirnije i kvalitetnije.

Više o pravilnom odabiru madraca pročitajte na Dormeo stranicama.

dormeo-2

Slatko spavajte uz Dormeo uspavanku:

 

Spavaj, spavaj dušo moja
Ti si ljubav, život moj

Uvijek ćeš mi slatko sniti
Uz Dormeo jastuk svoj

Komentari