Domaća atmosfera i tradicionalna jela u restoranu Vallis

Ako kroz godinu žudite za isprobavanjem kulinarskih noviteta, eksperimentirate s okusima, bojama i mirisima, u blagdansko se doba ipak vjerojatno okrećete domaćoj tradicionalnoj kuhinji. Bakalar na bijelo, sarma s pire krumpirom, pršut i sir, sir i vrhnje, buncek sa zeljem, kobasice, čvarci… jela koja zimi griju i krijepe, a u kojima je najbolje uživati kad se temperature spuste.

vallis3

vallis2

Vallis

Upravo ćete takvu ponudu pronaći u restoranu Vallis, smještenom u Sesvetama, a koji je rezultat dugogodišnjeg je poslovnog sna Anice i Roberta Kovača, ostvarenog s partnerima i obiteljskim prijateljima, obitelji Šteko i Šarić.

vallis10

Anica Kovač

U domaćoj atmosferi koju dodatno potpiruje vatrica u kaminu, ambijent kreiran od svijetlog drveta i cigle, poziva na ugodno blagdansko druženje uz popularne zimske okuse inspirirane regionalnom kuhinjom. Mi smo u Vallisu isprobali jelovnik koji bi zadovoljio svakog gurmana, a restoran određena jela nudi u blagdansko doba u posebnim sezonskim dnevnim menijima, dok su druga jela (pita, biftek i deserti) u stalnoj ponudi.

vallis14

Plata s pršutom i sirom, razni sirevi na s orasima i medom

Za početak je tu bila hladna plata s narescima – dalmatinski pršut, livanjski i paški sir te kombinacija raznih sireva na dasci s orasima u medu. Uslijedila je domaća pita sa sirom i vrhnjem kao predjelo te krepki brudet od bakalara kao logičan izbor u blagdansko doba.

vallis11

Domaća pita uz sir i vrhnje

Brudet od bakalara

Brudet od bakalara

Biftek restorana Vallis posebna je poslastica i uz njega ne možete ostati gladni. Služi se na rikuli i radiču, omotan pancetom, posut naribanim sirom i pistacijem uz zapečeni krumpir u kori. Prava zimska jela ipak su sarma s pire krumpirom te buncek s restanim krumpirom i pirjanim kiselim zeljem uz koja ćete se bez sumnje jako dobro zagrijati.

Biftek

Biftek Vallis

Buncek s restanim krumpirom i zeljem

Buncek s restanim krumpirom i zeljem

Sarma s pire krumpirom

Sarma s pire krumpirom

Desert se sastojao od čokoladnog soufflea čija otopljena čokoladna sredina naprosto zove na uživanje, a suprotnost bogatoj čokoladi su okusi vanilije i karamele u popularnom desertu Crème brûlée. Što god odaberete ne možete pogriješiti – blagdanski gurmanski doživljaj može početi, a kako u Vallisu kažu: “Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima. Ljubav je ključ…”

Čokoladni souffle

Čokoladni souffle

Crème brûlée

Crème brûlée

Sve o restoranu možete doznati na službenim stranicama restorana Vallis.

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari