Što sve Zagreb donosi u veljači?

zagreb cover

Zagrebačka veljača je prvenstveno u znaku koncerata, filmova i Dana zaljubljenih – Valentinova. Uz tekuće izložbe i predstave ipak ćemo u veljači najviše ići u kino i na koncerte.

FILMOVI & KINO

Što se filmova tiče, ususret ovogodišnjim Oscara u kinima se održava 13. Oscar revija –  odlično filmsko iskustvo koje vas  i ove godine očekuje od 2. do 8. veljače u CineStar kinima diljem Hrvatske, gdje će biti prikazani najuspješniji filmovi nominirani prestižnim Oscarom ove godine. Osim u CineStar kinima, staro zagrebačko kino Tuškanac donosi ciklus filmova Woodyja Allena u kojima je glumila i Diane Keaton. Nakon kina (a ne umjesto!) večer možete nastaviti s koncertima.

'La La Land'

KONCERTI

Power pop bend Pink Studio nastao 2005. u Zagrebu 2009. izdaje svoj prvi album ‘Soundtrack za Lutku’. Album je sniman i produciran pod palicama Luke Tralića Shota i Erola Zejnilovića iz Elementala. Bend 2012.izdaje svoj drugi studijski album naziva ‘Pink Album’ kojeg također potpisuje gore navedeni producentski dvojac. Pink Studio trenutno snima svoj treći studijski album koji bi trebao biti objavljen ove godine ( Sipa Music/ Dallas records),  i producent im je Silvio Pasarić. U zagrebačkom klubu Vintage Industrial Baru 9. veljače od 21 i 30 održat će koncert koji, vjerujemo, će obradovati sve ljubitelje dobrog popa.

Nakon super uspješne premijere u veljači prošle godine i zbog velikog interesa i želje publike da ovaj koncert preraste u tradiciju, Antivalentinovo vraća se u zagrebački Dom sportova i 11. veljače dovodi Let3, Psihomodo pop i Stampedo. Sve informacije o koncertu i ulaznicvama možete saznati na Facebook stranici.

A na samo Valentinovo odvedite svoju bolju polovicu u Laubu – kuću za ljude i umjetnost na veliki Massimov koncert.  Ulaznice po cijeni od 199 kn za stajanje potražite do 31. siječnja. U prodaji je i ograničen broj VIP ulaznica po cijeni od 500 kn. a potražiti ih možete na prodajnim mjestima Aquarius Music shopovi u Zagrebu (Varšavska 13 i Branimir centar) te na prodajnim mjestima Eventima te online putem eventim.hr.

pjimage (1)

Zagrebački Vinyl 13. veljače slavi drugi rođendan i to novom izvedbom projekta ‘Gdje povlačiš crtu?’ gdje će uz Saru Renar i njezine stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjelovati i glazbenici Vedran Peternel i Ivan Laić, te članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, oblikovanje zvuka potpisuje Mateo Patekar, a dramaturgiju Nora Krstulović. Sve detalje možete saznati na Facebook stranici.

sara renar post

Bebe na vole jedna je od najprepoznatljivijih pojava na domaćoj nezavisnoj sceni i 23. veljače dolazi u Vintege Industrial Bar. Adam Semijalac, DIY glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima.

Nakon 10 godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je ‘best of’ na vinilnoj ploči pod nazivom ‘Time Of Great Depression’ gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja.

Projekt Mr.Lee & IvaneSky nastao je pred nekoliko desetljeća pod imenom Strukturne ptice, a prethodio je kasnijim inkarnacijama Let2 i, konačno, Let3, te je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Leea i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky.

ivanka i mrle slider fejs

Uz ovaj pokretački duo na albumu ‘Colors’ sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika, a prije svega jezgro benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin(Morso, Let3). Uz njih na albumu su gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (Gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk. Sve informacije o koncertu možete saznati na Facebook stranici.

Neno Belan & Fiumens pripremaju tradicionalni koncertni spektakl u mjesecu zaljubljenih, koji će se održati 25. veljače u zagrebačkom Domu sportova. Koncert u Domu sportova ujedno će biti i najveći samostalni koncert u Belanovoj karijeri: najavljena je velika produkcija, sjajan zvuk i cijeli niz nezaboravnih pjesama od vremena Đavola pa Belanove solo karijere do hitova s Fiumensima.

Za kraj mjeseca čeka vas prava glazbena poslastic – Zoran Predin i Matija Dedića održat će 28. veljače u KD Vatroslav Lisinski koncert naslovljen ‘Tragovi u sjeti 1+2’. ‘Tragovi u sjeti’ dva su albuma, dvije zbirke autorskih pjesama i obrada velikih hitova domaćih i regionalnih autora u kantautorskom stilu Predina i jazz improvizaciji Dedića, a koncert ujedinjuje izbor pjesama s oba izdanja. Ulaznice potražite na svim prodajnim mjestima sistema ulaznice.hr (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), a ovisno o mjestu sjedenja cijena im je 100, 120 i 140 kuna.

KAZALIŠTE

U veljači uz već postojeće predtave, kazališta donose i novosti na repertoar. Tako nas u Hrvatskom narodnom kazalaštu očekuje baletni hit ‘Ana Karenjina’ koji se vraća na repertoar. Popularni balet Ana Karenjina u koreografiji Lea Mujića, koji već treću sezonu osvaja gledatelje na matičnoj pozornici i mnogim gostovanjima u zemlji i inozemstvu, ponovno je na repertoaru od 4. veljače (u 18 sati). Nastao prema slavnome romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja u adaptaciji Valentine Turcu i na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog, u izboru Valentine Turcu i Lea Mujića, ovaj će balet u svibnju gostovati u prestižnome sanktpeterburškom Aleksandrinskom kazalištu. Scenograf predstave je Ivan Kirinčić, kostimograf Alan Hranitelj, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek. Suradnica koreografa je Ilja Louwen, a baletni majstori su Suzana Bačić i Andrej Barbanov. Sljedeće izvedbe na repertoaru su 9., 14., 16. i 18. veljače 2017.

U predstavama 4., 9. i 14. veljače nastupaju: Natalia Horsnell (Ana Arkadjevna Karenjina), Andrea Schifano (Aleksej Kirilovič Vronski), Guilherme Gameiro Alves (Aleksej Alexandrović Karenjin), Iva Vitić Gameiro (Kitty), Kornel Palinko (Levin), George Stanciu (Stiva), Catarina Meneses (Doli), Rieka Suzuki (Grofica Lidija Ivanovna), Miruna Miciu (Betsy), Mihaela Devald (Grofica Vronska), Takuya Sumitomo (Serpuhovski), Marta Kanazir (Kneginja Sorokina), Valentina Štrok (Guvernanta Maria Jefimovna), Noa Matković (Serjoža), Andrej Barbanov (Doktor) i dr.

Ana Karenjina

Ana Karenjina

U subotu, 21. siječnja 2017. u 19 i 30 sati, predstava Jalta, kazališta Komedija, u produkciji iz 2010. godine doživjela je 200. izvedbu. Prometnuvši se odmah u veliki hit, Jalta je na repertoaru Kazališta Komedija bila do 1995. i to u jednoj jedinoj postavi, a gostovala je širom bivše države (u Sloveniji, na ljubljanskim Križankama čak 17 puta!), zatim 14 puta u Italiji, od toga 10 puta s velikim uspjehom u tršćanskom Teatru Rosetti na talijanskom jeziku. U Zagrebu je, osim na Kaptolu, Komedija Jaltu izvodila i u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, velikoj dvorani Doma sportova, i na Zagrebačkom velesajmu… Komedijinu Jaltu je do danas vidjelo preko 450 tisuća gledatelja, a ako vi još niste, obavezno posjetite stranice Kazališta Komedija kako do ulaznica.

jalta-jalta-1

jalta-jalta-3

Nasumično izabrani dvoje sretnika u srijedu, 1. veljače, u 12 sati, obradovat ćemo s po dvije (2 x 2) ulaznice za koncert Pink Studija koji će se održati 9. veljače u Vintage Industrial Baru. Javite svoje ime i prezime na info@journal.hr s predmetom mejla PINK STUDIO.

Foto: Novković, Lice grada

Komentari