Mali šareni stan od samo 43 kvadrata

Vlasnici malih stanova dobro znaju kako je svaki centimetar prostora bitan i zato ga treba promišljeno iskoristiti.

Mlada novinarka i kreatorica portala udahni.com svoj je stan iskoristila najbolje što je mogla te jednosoban stan pretvorila u funkcionalnu stambenu cjelinu koji ima dnevni boravak, spavaću sobu, radni prostor, kupaonicu, blagovaonicu i kuhinju. Možda vam se čini prezbijeno u tako malo kvadrata, ali ovaj stan uređen je na jedan svjež, šaren i mladenački način.

unnamed

Najveća prostorija objedinila je boravak, radni prostor i spavaću sobu. Bijeli ormari i komode neutralna su podloga uz šareni tepih, a prostor krase jastuci i detalji na policama. Kuhinja i blagovaonica na suprotnoj su strani stana, dok blagavaonicom dominira crni zid te crno bijeli detalji, a kupaonica je uređena u razigranom stilu,  u kričavo zelenoj boji.

unnamed-(1)

Kod uređenja stana trudilo se ostati unutar buđeta pa su svi radovi odrađivani po principu DIY s uključivanjem prijatelja koji imaju iskustva u građevinskim radovima. I rezultat je sjajan. Podovi su bojani u bijelo i lakirani, stolarija je brušena i lakirana, a ormari rađeni po mjeri ili su restaurirani. Tu je i vintage namještaj, a ostali komadi su Ikea ili s potpisom mnogih smart&cheap brendova. Zidovi su dekorirani preslatkim pinterestovskim plakatima i ilustracijama na kojima je vidljiva ljubav prema glazbi, jogi, hrani i uživanju u životu.

unnamed-(7)

unnamed-(2)

unnamed9

unnamed-(4)

unnamed-(5)

unnamed-(8)

Tekst i foto: Ivana Niskota
Preuzeto s dekorum.hr

Komentari