Idealna dnevna doza proteina

Foto1

Kako su Hrvati osvijestili važnost redovite fizičke aktivnosti te pravilne i uravnotežene prehrane govore podaci dobiveni istraživanjem koje je proveo zagrebački Dukat u suradnji s istraživačkom kućom Masmi Adriatica u travnju ove godine. Prema spomenutom istraživanju 79 posto Hrvata redovito se bavi nekim oblikom rekreacije, od kojih čak 56 posto više od 2 puta tjedno.

Najpopularniji oblici rekreacije su hodanje, vožnja biciklom, trčanje te aktivnosti u sportskim centrima. Hrvati su osvijestili i kako je za zdrav život uz fizičku aktivnost nužna i pravilna i uravnotežena prehrana.

Dukat-fit-proizvodi-skupni-vizual_kvark

Povod ovom istraživanju o zdravim navikama Hrvata predstavljanje je nove generacije Dukat Fit mliječnih proizvoda bogatih proteinima, koju je lansirao zagrebački Dukat. ”Zastupljenost proteina u svakodnevnoj prehrani trebala bi iznositi od 20 do 30 posto, a Dukat Fit proizvodi bogati proteinima nezaobilazan su dio takve prehrane“, pojašnjava Nenad Bratković, magistar nutricionizma iz NutriKlinike.

Dukat Fit linija mliječnih proizvoda donosi šest mliječnih proizvoda bogatih proteinima: Dukat Fit mliječni proteinski napitak u dva različita okusa, vanilije i čokolade, niskog je udjela mliječne masti te smanjenog udjela šećera, idealan je i lagan proteinski obrok ili međuobrok za sve dobne skupine i sve razine tjelesne aktivnosti. Pakiran u praktičnu bocu zapremine 500 ml, sadrži 30 grama punovrijednih mliječnih proteina te je posebno pogodan za konzumaciju izvan kuće.

Dukat-fit-proizvodi-skupni-vizual_1

Dukat Fit Quark svježi sir u tri varijante – natur, s marelicama i s jagodama – sadrži nizak udjel mliječne masti i ne sadrži laktozu stoga je posebno pogodan za osobe netolerantne na laktozu. Nježne je i kremaste teksture a 150 gramsko pakiranje sadrži od 12,8 g do 15 grama punovrijednih mliječnih proteina, ovisno o okusu. Dukat Fit voćni jogurt s jagodama i crvenim voćem iznimno je ukusan i lagan međuobrok bogat proteinima s niskim sadržajem mliječne masti i smanjenog sadržaja šećera. Pakiran je u praktičnu u bočicu od 330 grama, čijom konzumacijom u organizam unosimo 19,8 g mliječnih proteina. Posebno je pogodan za konzumaciju izvan kuće.

Sponzorirani članak

Komentari