Dječji stolac osvojio prestižnu dizajnersku nagradu

the hideaway 1

Jučer su objavljeni pobjednici jedne od najprestižnijih svjetskih dizajnerskih nagrada – A’ Design Awards. Produkt dizajneri iz cijeloga svijeta natjecali su se u više kategorija te je ovogodišnja dodjela nagrada za ostvarenja u 2015/2016 stvarno raznovrsna i donosi neke od dosada neviđenih i inovativnih primjeraka dizajna.

the hideaway 5

Jedan od njih nam je posebno privukao pažnju. Radi se o stolcu za djecu koji svojim oblikom djeci omogućava osjećaj zaštićenosti i odvojenosti od ostatka okoline, nešto što svako dijete voli i često kreira u svom prostoru za igru. Vođeni idejom stvaranja šatora, utvrda i sličnih objekata koji čak simbolički, no i fizički, odvajaju dječji svijet od svijeta odraslih, kompanija dječjih proizvoda New Shoots pristupila je dizajnerskom studiju Think & Shift kako bi kreirali i dizajnirali proizvod koji bi točno taj osjećaj prenio u stvarnost.

the hideaway 3

Stolac, osim tog ključnog djeci najbitnijeg momenta, također zadovoljava visoke estetske kriterije, kriterije sigurnosti te je proizveden od prirodnih materijala i s održivim pristupom.

‘The Hideaway Chair’, kako se stolac i zove, omogućava svakom djetetu da se sakrije od vanjskog svijeta, kako bi si osigurao vizualnu, no i auditivnu privatnost. Stolac je nisko postavljen u odnosu na pod čime odmah asocira da nije za odrasle osobe.

the hideaway 7

 

Način na koji su dijelovi spajani omogućuju prljavštini da lako ispadne iz ugaonih dijelova stolca te su i dijelovi od kojih je sami stolac načinjen lako rasklopivi i pristupačni za čišćenje i odražavanje. Na kraju, stolac se lako rastavlja radi lakšeg i bržeg transporta.

the hideaway 2

Do sada se ‘The Hideaway Chair’ upotrebljava u raznim dječjim objektima diljem Novog Zelanda, a ovo prestižno priznanje samo je potvrda kako bi se trebalo čim prije krenuti u svjetsku distribuciju, što je brand i najavio. Više informacija o stolcu i drugim proizvodima možete saznati na thinkandshift.co.nz i na Facebook stranici.

the hideaway naslovna 3

 

Foto: Think & Shift

Komentari