Djeca udružuju snage za spas životinja

Dolaze s 5 različitih kontinenata, predstavljaju različite kulture i tradicije, ali ipak im je jedna stvar zajednička: svatko od njih uči engleski jezik i to im pruža priliku da budu aktivni i pomažu drugima. Dječja kampanja “Hello My World” za spašavanje orangutana, ugrožene životinjske vrste, započela je ovog travnja. Radi se o globalnoj društvenoj i obrazovnoj kampanja, koju je pokrenula Helen Doron Edukacijska Grupa u svrhu obilježavanja 30 godina Helen Doron metode učenja engleskog jezika. “Kroz ovu kampanju želimo naučiti djecu diljem svijeta o važnosti suradnje i suosjećanja za svijet u kojem živimo”, rekla je Helen Doron, utemeljiteljica istoimene metode učenja engleskog jezika.

helendoron2

Kampanja je usmjerena na spašavanje orangutana, jednog od najinteligentnijih stvorenja u životinjskom svijetu. Zbog tisuće hektara prašume koja se posječe svake godine, orangutani strahovitom brzinom gube svoje prirodno stanište. Industrijska sadnja palmi za proizvodnju palminog ulja izravno prijeti opstanku tih divnih stvorenja. Kroz kampanju “Hello My World!” djeca će bolje razumijeti problem s orangutanima i moći pomoći u zaštiti njihovog prirodnog staništa kao i u tome da se male orangutane koji su ostali bez roditelja vrati natrag u prašumu.

helendoron3

Na koji je način engleski jezik važan za ovu kampanju? Doron objašnjava: “Potičući djecu u učenju engleskog jezika pružamo im mogućnost međusobne komunikacije i ostvarivanja novih prijateljstava. Ovaj jezik kojeg dijelimo od golemog je značaja, jer njime, ujedinjeni, možemo osvijestiti problem ugroženih orangutana.” Preko 120 tisuća Helen Doron učenika engleskog jezika na više od 800 lokacija diljem svijeta prisustvovalo je na radionicama na engleskom jeziku o problemu s ugroženim orangutanima. Djeca su naučila kako i zašto životinje gube prirodno stanište te kako sadnja palmi u industrijske svrhe može dovesti do izumiranja brojnih životinjskih vrsta. Djeca su zatim individualno snimala kratak film, odnosno video uradak u koji je uključena rečenicu “Hello My World!” i na taj način pružila potporu orangutanima.

helendoron4

Helen Doron English kreirao je nastavne planove (za 5 različitih dobnih skupina) i materijale s temom orangutana i njihovog prirodnog staništa – prašuma jugoistočne Azije. Roditelji pomoću ovih materijala mogu kod kuće (ili još bolje negdje na otvorenom) na zabavan način, djecu naučiti više o orangutanima. Ovi su nastavni planovi i materijali kao stvoreni za dodatnu aktivnost na satu engleskog jezika u osnovnoj/srednjoj školi! Više od 1750 djece iz 27 zemalja postavilo je svoje video uratke na ovu stranicu u znak podrške orangutanima, a Helen Doron Ltd. donirat će 1 euro za svaki video koji je postavljen, dok ne dostignu cilj od 4000 video uradaka. Video uraci mogu se vidjeti na ovdje, gdje djeca i roditelji mogu glasati za omiljeni video uradak, kao i likeati i shareati putem društvenih mreža. Pridružite nam se i napravite kratki video uradak kako bi osvijestili problem ugroženih orangutana i postali dijelom ove važne, globalne kampanje. Zajedno možemo promijeniti svijet!

helendoron1

Foto: Helen Doron

Komentari