Dizajnerske kreacije na trećoj večeri Fashion.hr-a

Treća večer modnog događanja Fashion.hr predstavila je sedam dizajnera čije kreacije su varirale od klasičnih do futurističkih. Večer je otvorila Martina Felja, ali ovaj put u nešto drugačijem izdanju, njene klijentice zablistale su na modnoj pisti u zaštitnom znaku dizajnerice, haljinama. Čitava kolekcija je prožeta nježnim bojama, a kao detalj ističu se mašnice koje dodatno naglašavaju romantičnost pojedinog komada. Cvijeće je neizostavan proljetni motiv koji na finim svjetlucavim tkaninama fomira kreaciju koja savršeno prati žensku liniju.

Martina Felja

Martina Felja

Svoju kolekciju predstavila je i mlada dizajnerica Ana Jagić koja nastupa pod brendom Hedra design, a ove sezone se poigrala sa kontrastima boja, kompleksnošću i svojom pomono razrađenom kolekcijom pokazala da je spajanjem materijala, boja i geometrijskog uzorka, minimalističku kolekciju moguće podignuti na novu razinu. Koža, prozirni detalji i narančasta boja naglasili su njeno eksperimentiranje s 3D grafikom.

Ana Jagić

Hedra design by Ana Jagić

Sve ljubitelje aptraktne mode oduševila je Ana Bogdan svojom eksplozijom boja. Art tehnika inspirirana radom Joana Miroa odlično se uklopila u odvažne haljine i snažne vizuale. Upečatljive boje, plava, crvena, žuta ukomponirane su sa crnom i bijelom kroz grafiku koja podsjeća na jake poteze kistom.

Ana Bogdan

Ana Bogdan

Poznata dizajnerica večernjih toleta, Vesna Sposa, ostala je dosljedna svom ženstvenom stilu uz haljine inspirirane starim Hollywood-om i dijamantima. Raskošne svjetlucave kreacije blistale su uz mašnice koje su nesputano naglašavale romantičnost modela, ovog puta kao ukras za kosu. Kolekcijom su dominirale pastelne boje te mnoštvo čipke, sedefastih ukrasa i ručno ukrašenih detaljala koji su na dugim toaletama djelovali bajkovito.

Vesna Sposa

Vesna Sposa

Inspiriani aristokratskim motivima, Kralj i Krajina, oduševili su sve prisutne bluzama s puf rukavima  i zanimljivim modnim dodacima. Bijela boja, minimalizam i volani odlikuju futurističku kolekciju u kojom dominira srebna boja. Lakiranim rukavicama i šeširima, mlade dizajnerice su kolekciju nadogradile u duhu 60-ih godina.

Kralj i Krajina

Kralj i Krajina

Brend Obekei iza kojeg stoji dizajnerica Katarina Smolić je u novoj liniji predstavila svoju viziju mlade suvremene žene, a kao inspiracija poslužio joj je grunge pokret te ostale subkulture. Modele oplemenjuje crno-bijelim kombinacijama, ‘cut- out’ detaljima, sportskim komadima te kratkim topovima koji su hit sezone. Kolekcija se sastoji i od kapa i šilterica sa zaštitnim znakom brenda.

Obekei

Obekei

Za kraj večeri Krie design je publiku podsjetila na vremena ‘djece cvijeća’ sa svojim prepoznatljivim boho-chic stilom. Novost su muški modeli koji su odlično nadopunili žensku kolekciju romantičnih, fluidnih haljina oplemenjenih etno motivima i printom koji dizajnerica aplicira na prirodne materijale, a cijelu kolekciju upotpunio je nakit Whisper of nature.

Krie Design

Krie Design

Komentari