Re:art & Kuživancija donose divnu kolekciju porculanskog posuđa

re-art-kuzivancija-1

Za Bojanu i njen brand Re:art Concept sigurno već znate, jer smo o njoj i njenom studiju pisali u više navrata, a ako i ne znate, evo prilike da je upoznate. Predivna mlada djevojka iz Beograda koja ručno izrađuje keramiku i porculan. Samo bacite pogled na njen Instagram profil i sve će vam biti jasno.

re-art-kuzivancija-3

Za Editu i Kuživanciju znate posredstvom Journal Gastro bloga, a ovo je još jedna priča o Instagramu i njegovoj moći da povezuje ljude – čemu su nerijetko rezultat genijalne suradnje. Bojana i Edita upoznale su se putem Instagrama. “Neko vrijeme sam neprekidno zurila u njen profil od oduševljenja. Dva puta mi je poklonila svoje uratke i apsolutno svaki put sam naišla na predivne reakcije čitatelja. Došle smo na ideju na napravimo nešto zajedno, posuđe koje će biti inspirirano Kuživancijom i onim što znamo da čitatelji najviše vole, slasticama”, govori nam Edita.

re-art-kuzivancija-5

Iz svega navedenog je nastala prekrasna kolekcija desertnih tanjurića i malih zdjelica koju vidite na fotografijama, kao i recept za novu tortu. Koristeći Editine najdraže boje – plavu, sivu i bijelu na mat bojanom porculanu, naglašavajući svaki primjerak Bojaninim karakterističnim pravim (tečnim) zlatom, uspješno je dočaran Kuživancijin i Re:art-ov prepoznatljiv stil.

re-art-kuzivancija-4

Jako nas veseli što ćete ovu kolekciju, kao i ostale Bojanine uratke, moći vidjeti 23. travnja 2017. u Zagrebu u café baru Botaničar (11:00h – 14:00h). Pripremamo jedan pravi proljetni, opušteni ugođaj, druženje uz Kuživancijine slastice i veselimo se što ćemo se imati priliku susresti. Svakako dođite, pozvani ste!

re-art-kuzivancija-7

A ako ste već odabrali nešto za sebe – cijela kolekcija je dostupna na Re:art Concept web-shopu. Upišete li na checkoutu kod KUZIVANCIJA, dobit ćete 10% popusta, što je definitivno odlična prilika da jedan od ovih divnih tanjurića i zdjelica gledate i na svojem stolu. Za sve narudžbe iz Hrvatske do 22. travnja dostava je besplatna.

Uz to, recept za prefinu tortu vas čeka u nastavku!

re-art-kuzivancija-9

Sastojci (kalup od 20 cm):

3 pudinga od vanilije
1/2 žličice bourbon vanilije
0.75 l bademovog mlijeka
1 maslac (sobne temperature)
6-8 žlica kokosovog šećera
150 g mljevenih lješnjaka
100 g kokosovih mrvica
150 g mljevenih badema

Ukrašavanje:
Kokosove mrvice ili ribana tamna čokolada
Bobičasto voće (može i zamrznuto)
Cejlonski cimet

re-art-kuzivancija-8

Priprema:

Skuhajte puding prema uputama na vrećici, koristeći kokosov šećer, te ga ostavite da se ohladi. Možete krenuti sa 6 žlica šećera, ako bude potrebno, kasnije možete dodatno zasladiti.

Umutite maslac mikserom te lagano dodajte puding. Dobivenu smjesu podijelite na 3 jednaka dijela. U jednu dodajte lješnjake, u drugu kokos, u treću bademe. Probajte i sada po potrebi dodajte još malo kokosovog šećera.

re-art-kuzivancija-10

U kalup utisnite smjesu od lješnjaka, zatim od kokosa te na kraju od badema. Što vam orašidi budu finije mljeveni, krema će biti kremastija. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stvrdne. Pospite je kokosovim mrvicama ili ribanom čokoladom te ukrasite bobičastim voćem po želji.

Torta može biti i vaš uskršnji izbor – uživajte!

re-art-kuzivancija-6

re-art-kuzivancija-2

re-art-kuzivancija-11

Foto: Edita Šimić

Komentari