Dašak Toskane u Zagrebu

toskana-1

Ljubitelji najfinijih vina i okusa mirisne Toskane ovog će četvrtka, 24. studenog, doći na svoje u zagrebačkom restoranu ManO2 na još jednoj tematskoj večeri. Uz posebnog gosta, cheficu Elenu Capobianco, iz kuhinje će stizati delicije upotpunjene vinima Frescobaldi koja imaju 700-godišnju tradiciju.

Pet vina sljubit će se s pet sljedova jela. Na meniju za ovu posebnu večeru nalaze se Pomidori & carciofo (teksture rajčice i artičoke, bosiljak dressing, crumble), Angelotti punjeni kremom burattine i pinjola s consommeom rajčice, slatkim lukom i dehidriranom pancetom, trlja na gustoj juhi rajčice uz hrskavu palentu i origano crumble, Vitello tonnato alla ManO s mahunama u zelenom prahu i kristaliziranim bijelim acetom te ‘Bongo’ čokoladni profiteroli.

toskana-2

Uz to će se kombinirati već spomenuta vina toskanske vinarije Frescobaldi: Pomino Bianco (2015.), Castiglioni (2015.), Nipozzano (2012.), Mormoreto (2012.), Vin Santo 2008.

Želite li osigurati svoje mjesto na ovoj večeri jer broj mjesta je ograničen, rezervacije se primaju putem maila na morana@vina-acrobat.hr ili mano2@mano.hr. Više na stranici restorana ManO2.

Foto: Frescobaldi.com

Komentari