Danski Božić na Adventu na Europskom trgu

Od subote do subote, od 19. do 26. prosinca posjetitelji Adventa na Europskom trgu moći će iskusiti djelić prave danske božićne atmosfere. U želji da posjetiteljima adventskih događanja približe dio svoje kulture i blagdanskih običaja Veleposlanstvo Kraljevine Danske, u suradnji s tvrtkama Carlsberg i Svibanj projekt, stvorit će u srcu Zagreba kulisu pravog danskog Božića.

Weihnachtsmarkt KOPENHAGEN POST

Weihnachtsmarkt u Kopenhagenu

Svima koji se u božićnom tjednu posvećenom Danskoj zateknu na Europskom trgu dobro će doći poznavanje riječi Skål (u zdravlje!) jer će osim slanih i slatkih danskih blagdanskih specijaliteta moći kušati i dansko kuhano vino (glogg) te najpoznatije pivo – Carlsberg. Tijekom tjedna održat će se radionice izrade karakterističnih danskih božićnih ukrasa, božićnih srca od crvenog i bijelog kartona (julehjerte) koje će posjetitelji sami moći izraditi i njima ukrasiti svoja božićna drvca.

kopenhagen post 2

U nedjelju 20. prosinca, s početkom u 12 sati, danski veleposlanik u Hrvatskoj Anders Christian Hougaard predstavit će otvorene sendviče (smørrebrød) i ostale danske specijalitete kao pripremu za božićni ručak. Ponedjeljak je rezerviran za mladog talentiranog DJ-a iz Kopenhagena Daniela Bruhn Jensena (Dee Brown) koji nastupa od 20 sati.

advent post

Advent na Europskom trgu, Zagreb

Advent na Europskom trgu traje do 6. siječnja 2016. godine te objedinjuje preko 30 izlagača s modernom ugostiteljskom i kulturnom ponudom. Ispod tisuću srca koja krase Europski trg, s nogu se svaki dan može nešto fino prigristi uz kuhano vino, kupiti poseban suvenir, božićni ukras ili poklon i poslušati koncert mladih bendova, a tu su i izložbe nedjeljom prijepodne i dječji program vikendom ujutro. Slijede i posebni programi za Badnjak i doček Nove godine. Sve informacije i novosti vezane uz događaje na Adventu na Eurospkom trgu možete pratiti i saznati na Facebook stranici i Instagram profilu.

Vizual_Advent na Europskom trgu post

T.R.

Komentari