Došlo je vrijeme za sve ljubitelje šparoga

dani-sparoga-2

Sezona branja carskog povrća je počela, a time i Dani istarskih šparuga koji se svake godine održavaju na području Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja – miris ove namirnice i toplina istarske gostoljubivosti kruži restoranima sjeverozapadne Istre od 21. ožujka pa sve do 14. svibnja.

Osim što je delikatesa u kulinarstvu, „carsko povrće“, kako su ga nazivali stari Rimljani, svoju je prepoznatljivost steklo zahvaljujući nutritivnim vrijednostima koje sadržava, zbog čega je idealno za reduciranu prehranu i proljetno čišćenje organizma. Šparoga je jedna od najcjenjenijih samoniklih kultura koje rastu na području Istre zbog čega joj se posvećuje ovaj program.

dani-sparoga-1

Na novigradskom Šparugafestu, jednodnevnom gourmet-eventu koji će se ove godine održati 28. travnja, za posjetitelje će ukusna i maštovita jela od samonikle šparoge pripremati iskusni kulinarski chefovi. Tijekom vikenda 21. do 23. travnja u Kaštelu nedaleko od Buja možete uživati u „šparogama na tisuću načina“, kako ističu organizatori  Šparogade, tradicionalne gastro manifestacije s bogatim kulturno–zabavnim, eno–gastronomskim i sportskim programom. I to je samo djelić onoga što će se zbivati u restoranima do 14. svibnja.

Posjetite i ovogodišnje Dane istarskih šparuga i u više od 30 restorana koji sudjeluju u manifestaciji uživajte u brojnim delicijama koje pobuđuju sva osjetila.

dani-sparoga-3

Komentari