Dan Povratka u budućnost dogodit će se ove srijede

Vjerojatno ste barem jednom do sada pogledali filmsku trilogiju Roberta Zemeckisa, ‘Povratak u budućnost’, a mnogima je ovaj klasik popularne kulture jedan od najdražih filmova. Upravo su fanovi ovih dana najuzbuđeniji zato što se približava jedan od najznačajnijih datuma obilježenih u drugom nastavku filma.

backtothefuture1

Naime, Dr. Emmett ‘Doc’ Brown (Christopher Lloyd) i Marty McFly (Michael J. Fox) u drugom dijelu ‘Povratka u budućnost’ putuju u 2015., točnije 21. listopad ove godine. Kad je film stigao u kino dvorane 1989. to je bila daleka budućnost i režiser je obilno upotrijebio maštu kako bi je dočarao, a to je rezultiralo nebrojenim referencama na cool uređaje koji se pojavljuju u filmu i koje bi rado koristili danas. Marty je u fikcionalnoj 2015. godini imao Nike tenisice koje se vežu same od sebe, leteći skateboard, odnosno ‘hoverboard’, film ‘Ralje’ je dostigao 19 nastavak, a mogli smo vidjeti i brojne druge gadgete u rukama likova koji su se tada uistinu činili kao znanstvena fantastika.

backtothefuture2

Budući da će se 21. listopad diljem svijeta obilježiti kao ‘Back to the Future Day’, i Zagreb se tome pridružuje zahvaljujući organizaciji Fantastic Film Festivala. Nakon 30 godina trilogija će se opet gledati na velikom platnu i to u Centru za kulturu Trešnjevka, u srijedu s početkom u 18:30 sati. Ako se želite pridružiti zabavnoj projekciji, karte za film mogu se rezervirati na info@fantastic-zagreb.com (uz napomenu za koji film ili filmove) koju trebate podići najranije 2 sata, a najkasnije pola sata prije početka projekcije. Također, najranije 2 sata prije početka projekcija moći će se kupiti u Centru za kulturu Trešnjevka. Sve informacije o cijeni i točnim vremenima prikazivanja svakog od tri filma pročitajte ovdje.

Komentari