Crveni ruž za usne

Crveni ruž nekada je bio rezerviran za mame i bake ili neke svečane prilike. Danas se nosi u svim mogućim kombinacijama i bojama, od uredno iscrtanog do lagano razmazanog, za dnevne prilike i noćne provode, a zasigurno ćemo ga vidati i ljeti. Volite li više mat ili sjajne, klasične ili modern, koraljne ili bordo, svaki od njih, ukoliko nijansa odgovara vašem tenu, podići će i najjednostavniju kombinaciju na višu razinu pružajući vam sofisticiraniji i ženstveniji look. Kako odabrati pravu nijansu, donosimo u nastavku.

crveniruz1

Kako biste pronašli idealnu nijansu ruža, trebate vidjeti imate li toplu ili hladnu nijansu tena. To ćete najlakše provjeriti pogledate li vene s unutarnje strane ruke. Ako vam se čine zelene, vaš ten je topao i upravo takve nijanse ruža trebate tražiti. Birajte one narančastih tonova ili boje cigle koji će komplementirati vašem tenu. Ako vam se vene čine plavima, pripadnica ste hladnih tonova i najbolje će vam stajati crveni ruž hladnih, plavih ili ružičastih podtonova. Boja višnje ili šljive lijepo će upotpuniti hladan ten. Ako vam se vene čine istovremeno plave i zelene, vaš ten je neutralnog tona i možete se poigrati sa svim nijansama jer vam sve stoje podjednako dobro.

Untitled-1

Za intenzivnu boju morat ćete obaviti pripreme koje uključuju dobar piling usana kako se ne bi vidjeli tragovi pucanja koji inače nisu vidljivi. Također je dobro pripremiti lice blagim pilingom i kvalitetnom podlogom kako boja ruža ne bi istaknula sitne nedostatke na licu. Ako koristite olovku za iscrtavanje usana, neka ona bude u neutralnoj nijansi kože, jer ako upotrijebite crvenu koja se razlikuje od nijanse ruža, teško će se uklopiti. Kako vam se ruž ne bi razmazao izvan usana, korektorom iscrtajte vanjsku liniju koja će ruž zadržati na mjestu.

Kako biste postigli nešto opušteniji izgled i kako ne biste cijeli dan trebali popravljati ruž, a opet dobili taj crvenkasti pigment na usnama, ruž nanesite prstom. Prijeđite prstom preko ruža i lagano natapkajte na usne do željenog intenziteta. Na taj način postići ćete prirodan i ležeran izgled i dodati boju vašem licu bez prevelikog truda. Kako biste boju ruža prenijeli na obraze, poslužite se istim trikom laganog tapkanja i nanesite ruž prstima na obraze. U tom slučaju, pazite na količinu proizvoda koju koristite kako ne biste ostavili prejaki crveni trag na obrazima i izgledali poput porculanske lutke. Ako još niste pronašli svoju idealnu nijansu ili želite upotpuniti svoju kozmetičku torbicu, u galeriji pogledajte nekoliko prijedloga.

Foto: Imaxtree

Komentari