U Zadru otvoren prvi fast food s domaćim ribicama

crosea5-280716

Prošlog se tjedna na zadarskoj rivi pojavila prava atrakcija. CroSea, fast food koji je zdrav, koji nije meso i koji raste u Jadranskom moru. Da, dobro ste zaključili, u ponudi imaju isključivo plavu ribu. Srdela, inćuni ili lokarde u kombinaciji sa prženim krumpirima, šalšom ili mariniranim povrćem zbilja su prava poslastica kojoj samo rijetki mogu odoljeti. Zapakirani i spremni za jelo, u maniri svjetski poznatih lanaca brze hrane, jedu se u hodu ili stojećki.

crosea8-280716

Kiosk CroSea na rivi će stajati mjesec dana kako bi se skupile infromacije i rezultati vezani za prodaju plave ribe. CroSea je pilot projekt lokalne akcijske grupe koja za cilj ima povećati prodaju plave ribe kroz ugostiteljstvo. S obzirom da riba odnosno sirovina dolazi iz Omege 3, udruge koju čine deseci ribarskih brodova iz obližnjeg otočkog mjesta Kali, sigurni smo kako se radi o visokokvalitetnim proizvodima koji prevale minimalan put od mora do potrošača.

crosea4-280716
Studio Illeconcept je zaslužan za autentičan, jednostavan i privlačan vizualni izgled brenda. Prirodni materijali, pomno odabrani font i ilustracije dokazuju kako su upravo oni bili pravi odabir za ovaj posao.

Prema prvim rezultatima CroSea prodaje izgleda kako je pizzi i prženim krumpirićima, koji se ljeti u Zadru nalaze na svakom koraku, napokon odzvonilo. Veseli nas doba u kojem će dalmatinski street i fast food biti preplavljen domaćim ribljim proizvodima.

Foto: Luka Gerlanc, Instagram

Komentari