Cool komadi u novoj kampanji Vedrane Mastele

Mlada hrvatska dizajnerica Vedrana Mastela, s čijim se radom dosad imala prilike upoznati domaća, ali i latvijska te novozelandska publika, predstavlja kampanju za kolekciju “Erased”, koju je nedavno prezentirala javnosti u sklopu modnog događanja Cro-a-Porter u Zagrebu.

VedranaMastela8

Vizuali, koje potpisuje fotografkinja Alma Štrkljević, u prvi plan donose kolekciju inspiriranu pobunom, DIY kulturom, ženskim bandama, punk rockom i punk rock feminizmom, a njen lajtmotiv su ručno vezene poruke (erased, untitled, nothing, error…) koje predstavljaju smisao i besmisao poruka i svijeta koji nas okružuje. Kolekcija istražuje individualno izražavanje kao i izražavanje u/kroz grupu te propituje društveno nametnuta pravila i rodne uloge.

VedranaMastela6

U konstrukciji, dizajnerica kroz proreze istražuje prostor, onaj između tijela i odjeće, igrom otkrivanja i skrivanja. Karakterističan materijal za kolekciju je tamni traper, dok se uz elemente veza njome protežu crna, siva i tamnoplava boja. Ova urbana priča snimljena je na ulicama Novog Zagreba, a u glavnim ulogama kao djevojke koje stvaraju vlastita pravila našle su se Tomislava Kolar (Midikenn) i Bernarda Cenkovčan, pod make up direkcijom Tene Bašić.

VedranaMastela4

Vedrana Mastela svoj će rad široj publici prezentirati na nadolazećem sajmu Artomat u Zagrebu od 16. do 23. prosinca 2015, a na stalnim adresama nalazi se u Croatian Design Superstore-u te putem Not Just A Label webshop-a.

VedranaMastela5

VedranaMastela9

VedranaMastela3

VedranaMastela2

VedranaMastela10

VedranaMastela7

VedranaMastela naslovna

Komentari