Modni suvenir nadahnut simbolima Dalmacije

Dizajnerice Katarina Bilan, Emina Štrkljević, Margita Videtić i Selma Štrkljević Mravak, vlasnice Designer Storea Krug u Splitu, predstavile su zajednički projekt T-shirt majica koje su zamišljene kao svojevrsni nosivi suvenir.

krug

Dizajnerice su se inspirirale dalmatinskom florom te su kao motive printeva izabrale biljke brnistru, agavu i lavandu, biljke koje podsjećaju na Mediteran i njihov rodni grad Split. Majice su u cijelosti proizvedene u Hrvatskoj, a izrađene su od pamuka s 9% elastinskog vlakna te su izuzetno ugodne za nošenje. Radi se o digitalnom printu na bazi vode koji ima certifikat kvalitete OEKO-TEX® Standard 100 što znači da je toxic free, antialergijski i ekološki.

krug split

Brnistra (lat. Spartium Junceum) je biljka koja je jako česta u Dalmaciji i može se reći da je u botaničkom smislu simbol Splita, a po jednoj od teorija samo ime grada vuče porijeklo od grčkog imena biljke. Dizajnericama je brnistra bila zanimljiva i zbog toga što se nakon sazrijevanja izboji biljke mogu koristiti i za proizvodnju tekstilnog vlakna. Agava (lat. Agave Americana) ili stoljetna biljka originalno dolazi iz Meksika, ali danas se može naći posvuda pa tako i u južnom Mediteranu. U Splitu možemo naći puno agava koje su ove godine i procvjetale, a poznato je da ove biljke cvatu svakih deset, dvadeset pa čak i sto godina.

concept store krug

Premda je Provansa poznata po uzgoju lavande (lat. Lavandula Officinalis) ona je simbol otoka Hvara i drugih otoka srednje Dalmacije pa se tako i ona našla na Krug T-shirt majicama. Majice možete kupiti u Designer Storeu Krug u staroj gradskoj jezgri na adresi Nepotova 1!

Fotografije potpisuje Anđela Vidić, modeli su Doris Ivančić (Talia) i Antonio Prekolnikaj. Više na službenoj Facebook stranici Krug.

krug tshirt (4)

krug tshirt (6)

krug tshirt (7)

Komentari