Čitate li srpski online gastro magazin Mezze?

Koncept besplatnog online magazina u inozemstvu postoji već neko vrijeme, ali je Mezze bio i ostao prvi takav časopis u Srbiji. Pokrenut 2012. godine, iza Mezze.rs stoji tim food blogerica (čiji točan sastav i pripadajuće vlastite blogove možete pronaći ovdje), strastvenih hedonistica, ljubiteljica svega što je fino i lijepo izgleda na tanjuru koje kreiraju njegov sadržaj vlastitim receptima, ali receptima čitatelja koji se za tu poziciju javljaju. Svakog mjeseca donose najaktualnije recepte sezone, tematski raspoređene prema namirnicama ili obrocima, a sve upakirano u fantastične vizuale.

časopis mezze

Zašto su krenule u ovu priču? Jer su, kako same kažu, željele krenuti u nešto novo i drugačije što se po konceptu, sadržajno i vizualno razlikuje od njihovih blogova. Naglasak je na dobroj fotografiji jer svi znamo da se hrana prvo jede očima, a sudeći po dobrom odazivu čitatelja koji stalno predlažu svoje recepte itekako su u cijeloj priči uspjele.

časopis mezze

Ovog je travnja tema, naravno, proljeće te sve uzbudljive proljetne namirnice koje dolaze na naše stolove iz prirode, kao i sve ono što od njih možemo pripremiti. No Mezze nije u cilju biti samo kolekcija recepata, već da ponudi raznovrstan gastronomski sadržaj. Njegovi čitatelji znaju da iz časopisa ne prepisuju samo recepte nego da mogu naučiti ponešto o novim tehnikama pripreme hrane, otputovati do egzotičnih gastro destinacija, pročitati preporuku za restorane i upoznati zvijezde srpske gastronomske scene. Također, Mezze je mjesto za inspiraciju i razmjenu informacija, ali i mjesto gdje samo dođete uživati u lijepim fotografijama.

časopis mezze

Prelistajte broj za travanj ovdje. Sigurni smo da ćete se zakačiti za Mezze te s nestrpljenjem iščekivati novo izdanje. A što je najbolje, potpuno je besplatan.

časopis mezze

časopis mezze

časopis mezze

Foto: Mezze.rs

Komentari